Grăsimea abdominală îţi pune în pericol sănătatea! Află cum scapi de ea VIDEO

Grăsimea abdominală sau grăsimea viscerală înseamnă mai mult decât colăceii de pe burtă. Cum apare şi scăpăm de ea aflaţi din materialul video.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ultimele date arată că indicele de masa corporală nu mai este suficient în evaluarea unui pacient, cu atât mai mult cu cât grăsimea abdominală reprezintă factor de risc în afecţiuni multiple cum ar fi bolile cardiovasculare sau obezitate morbidă.

Studiile arată că circumferinţa taliei este principalul indicator al acumulării de grăsime abdominală, extrem de periculoasă prin faptul că înconjoară şi afectează organele interne. Prin urmare, atunci când medicii fac recomandări privind schimbarea stilului de viaţă în evaluarea şi urmărirea unui pacient cu risc metabolic crescut, este indicat ca periodic, pe lângă indice de masa corporală, să se măsoare şi dimensiunea taliei, pentru a verifica în ce măsură schimbările recomandate pacientului au efect.

Grăsimea vicerală apare şi la persoane cu greutate normală


Grăsimea abdominală poate apărea şi la persoanele cu o greutate normală, nu doar la cele supraponderale sau obeze. Primul argument că acest tip de grăsime (denumită şi grăsime viscerală) este  extrem de periculoasă este localizarea ei lângă vena porta, însărcinată cu fluxul sanguin din intestine către ficat.
Grăsimea abdominală este direct legată de nivelul colesterolului total şi de rezistenţa la insulină. Asta înseamnă risc crescut pentru boli hepatice, hipertensiune arterială, accidente vasculare şi diabet.
Grăsimea abdominală sau grăsimea viscerală înseamnă mai mult decât colăceii de pe burtă. Ea se situează la nivelul organelor interne precum ficat, stomac, pancreas, intestine şi se poate depune şi pe vasele de sânge.

Dimensiunea taliei şi gradele de obezitate

Ultimele măsurători au stabilit o legătură directă între dimensiunea taliei şi gradul de obezitate în care se încadrează un pacient cu greutate mare.

  • talia de 80 cm la femei, respectiv 90 cm la bărbaţi – greutate normală
  • talia de 90 cm la femei, respectiv 100 cm la bărbaţi greutate crescută/supraponderali
  • talia de 105 cm la femei, respectiv 110 la bărbaţi – obezitate de gradul I
  • talia de 115 la femei, respectiv 125 la bărbaţi – obezitate de gradul II

Mai multe amănunte despre cauzele apariţiei grăsimii viscerale şi cum se poate elimina găsiţi în materialul video.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult