Dr. George Sireţeanu: cauze şi tratament în hernia inghinală VIDEO

Hernia inghinală este o afecţiune care netratată la timp şi printr-o modalitate eficientă, poate avea repercusiuni majore asupra sănătăţii şi bunei funcţionări a organismului.

În acest interviu ne-am oprit asupra unui subiect mai puţin discutat: hernia inghinală. Aceasta apare preponderent la bărbaţi – numărul celor care suferă de hernie fiind de 8 ori mai mare decât cel al femeilor. Însă este o afecţiune ce poate apărea şi la copii, chiar la bebeluşi. Cel care ne-a răspuns curiozităţilor, dar şi întrebărilor medicale legate de hernie este George Sireţeanu, medic specialist chirurgie generală.

Hernia: când apare 

O hernie apare în momentul în care ţîn esuturile peretelui abdominal apar nişte breşe din cauza slăbirii sau ruperii acestora. Conţinutul abdominal ( grăsime sau intestine) pun presiune pe zona slăbită, formându-se ca un sac sub piele. Acesta poate debuta printr-o gâlmă de dimensiuni mici, dar care, în timp, poate să crească. Din nefericire, uneori grăsimea şi intestinele pot să se blocheze în sacul de hernie. 

Din acest interviu vei afla:

  • Cum se manifestă hernia inghinală
  • Cum se diagnostichează boala
  • Care este modalitatea eficientă de tratament a herniei inghinale
  • În cazul în care este nevoie de intervenţie chirurgicală, chirurgul George Sireţeanu explică în ce constă operaţia
  • Care sunt recomandările medicale eficiente pentru perioada de recuperare
  • Printre factorii de risc pentru apariţia herniei se află obezitatea, tusea cronică, efortul fizic, constipaţia. Chirurgul George Sireţeanu a enumerat şi ceilalţi factori de risc.  
  • Dacă şi cum putem preveni hernia inghinală
  • De ce numărul bărbaţilor care suferă de hernie inghinală este de opt ori mai mare decât numărul femeilor. George Sireţeanu explică motivul
  • Complicaţiile netratării herniei
  • Ce e de făcut în cazul herniei inghinale la copii

 

Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt deja 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice