Dr. Olivia Timnea: importanţa aportului de calciu, magneziu şi vitamina D3 la copii şi adolecenţi VIDEO BY CSID

Medicul Olivia Timnea explică pe larg importanţa aportului de calciu, magneziu şi vitamina D3 în perioada de creştere, la copii şi adolscenţi.

Calciul, magneziul şi vitamina D3 sunt doar câteva dintre elementele extrem de importante pentru sănătatea copiilor. Se ştie că bazele unei sănătăţi bune pe termen lung se pun în copilărie, iar consumul de alimente şi suplimente care conţin vitamine şi minerale este o condiţie esenţială pentru dezvoltarea optimă a copiilor şi adolescenţilor.

Calciul este mineralul prezent în cantitatea cea mai mare în organism, cu mutiple roluri printre care contracţia musculară, contracţia vaselor de sânge şi secreţia hormonală. Vitamina D3 menţine sănătatea dinţilor şi asigură absorbţia optimă a calciului în organism, iar magneziul este implicat în funcţionarea sistemului nervos şi în menţinerea sănătăţii psihice. Pe lângă dieta echilibrată care furnizează nutrienţii de care are nevoie un organism în creştere, suplimentele alimentare care conţin calciu, magneziu şi vitamina D3 pot fi bune susţinătoare ale sănătăţii copiilor. Despre modul de administrare ale acestora şi care sunt formulele recomandate, am stat de vorbă în interviul video cu conf. dr. Olivia Timnea, medic specialist în medicină de familie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. univ. dr. Olivia Timnea - Medic primar medicina de familie
Conf.univ.dr. TIMNEA OLIVIA CARMEN, Prodecan al Facultativi de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie din cadrul URA, este medic primar medicină sportivă și medicină de familie. Parcurs profesional Din punct de vedere al activității didactice, a activat din septembrie 1997 și până ...
citește mai mult