Reguli importante pentru rinichi sănătoși

Sănătatea rinichilor este importantă pentru sănătatea noastră, în general.

Sănătatea rinichilor noștri stă și în puterea noastră. Iată ce ar trebui să facem pentru a ne menține rinichii sănătoși, în opinia Conf. Univ. Dr. Marcian Manu, medic primar Urologie, Șef Secție Urologie la Spitalul Clinic SANADOR.

Principalul cuvânt care ar trebui să descrie atitudinea noastră față de menținerea sănătății rinichilor este echilibrul, spune Conf. Univ. Dr. Marcian Manu. Ese important să fim cumpătați își echilibrați în ce mâncăm, în ce bem și cum ne comportăm.

„E nevoie să ne investigăm un pic și să ținem cont că prevenția nu ar trebui făcută în funcție de vârstă, ci în funcție de educație. E foarte simplu să facem analize de uree, creatinină, acid uric, un sumar de urină și o urocultură. Toate acestea se pot face rapid, în 5 minute, nu necesită mult timp, pregătire sau efort. „Aceste analize se fac mai repede decât se fumează o țigară, iar aceea e nocivă”, spune Conf. Univ. Dr. Marcian Manu. În anumite situații, putem adăuga și efectuarea unei ecografii

E important să avem grijă cu aportul excesiv proteic, cel de sare și neglijența față de tot ceea ce înseamnă afecțiuni cunoscute sau bănuite.

Dr. Marcian Manu recomandă să nu ne fie teamă să mergem la medic atunci când avem niște simptome ce pot ascunde anumite afecțiuni ale rinichilor (urina are un miros sau o culoare ciudate, ne ustură la micționare sau urinăm cu sânge). E important să vedem care este diagnosticul pentru a ști cum să tratăm acea problemă de sănătate.

Mai mult decât atât, e crucial să cerem părerea unui specialist, nu să ne auto diagnosticăm și să ne auto tratăm, atunci când avem impresia că avem o anumită patologie ce ține de sănătatea rinichilor sau de sănătatea oricărui alt organ al corpului nostru.

Iar sănătatea rinichilor este o parte importantă a sănătății noastre generale, pentru că rinichii sunt organe extrem de importante pentru buna funcționare a corpului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult