Prof. univ. dr. Doina Catrinoiu: prevenția și controlul diabetului

Prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice, explică pe larg prevenția și controlul diabetului.

Prevenția și controlul diabetului în România reprezintă o misiune importantă atât a medicilor, dar și a pacienților și întregii societăți. Tratat și monitorizat corespunzător, diabetul poate fi ținut sub control. În plus, pacienții pot avea o viață normală și pot evita complicațiile dacă respectă sfaturile medicului curant.

„Toate demersurile pe care le facem noi sunt îndreptate în două direcții: prima este componenta care se referă la prevenție. Suntem mândri că România este una dintre primele țări care au un program de prevenție. Așteptăm modul de aplicare a acestei legi a prevenției și sperăm să vină cât mai repede. Și sperăm să fim foarte eficienți. Prevenția înseamnă costuri financiare și sociale mult mai mici, cu un beneficiu extraordinar pentru potențialii pacienți.

Cea de-a doua direcție este legată de managementul diabetului. Aș zice că suntem cumva favorizați, avem terapii noi, avem terapii inovatoare care pot să controleze foarte bine complicațiile, pe lângă afecțiunea metabolică în sine, inclusiv complicațiile cardiovasculare” ne-a declarat prof. univ dr. Doina Catrinoiu, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice, Șef Secție Clinică Medicală în cadrul Spitalului de Urgență Constanța.

În 2021, se împlinesc 100 de ani de la descoperirea insulinei, vitală pentru mulți pacienți cu diabet. În această perioadă de timp, insulina și dispozitivele de administrare s-au dezvoltat foarte mult. Aceasta spre binele pacienților care pot să-și gestioneze optim terapiile, la recomandarea medicului curant.

Mai multe informații despre prevenția și controlul diabetului, dar și despre terapiile performante în diabet puteți afla din interviul video realizat cu prof. univ dr. Doina Catrinoiu, medic primar diabet, nutriție, boli metabolice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Prof. Dr. Doina Catrinoiu - Medic primar diabet
Prof. Dr. Doina Catrinoiu este Medic Șef la Clinică Medicină Internă 1 a Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța și Profesor Universitar la disciplinele Diabet – Nutriție și Dietetică și Boli Metabolice la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța. Doamna ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult