Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea: cât de importantă este mișcarea pentru creier

Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, medic primar neurochirurgie, doctor în științe medicale, Director Științific al Spitalului Clinic SANADOR, a explicat în CSID.RO Live impactul excesului de medicamente și al mișcării asupra creierului.

Cum procedăm dacă avem dureri?

Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea: În cazul durerilor de cap, trebui găsită cauza și îndepărtată. Dacă totuși durerea persistă, există posibilitatea unei deshidratări. Dacă durerea persistă, se ia la început cel mai simplu lucru: algocalminul. Nu trebuie sărit la medicamente antiinflamatorii cu nume grele, la substanțe care au încărcătură și care se duc în ficat, în rinichi în stomac. Multe dintre bolile renale sunt cauzate de aceste multiple antiinflamatoare care se iau zilnic.

Mai bine să ne gândim de ce avem dureri de spate: de exemplu, la o mișcare greșită, să nu facem mișcarea greșită. Există o mulțime de substanțe care pot ajuta, tot felul de unguente ca să nu ne încărcăm stomacul, ficatul și rinichii cu antiinflamatorii.

Cât de importantă este mișcarea pentru creier?

Prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea: Te miști, deci exiști, a spus un japonez. Cum se mișcă creierul, se mișcă și organismul. Deci la un organism care aleargă, și creierul aleargă și participă. Și dintr-o dată vin o serie de informarții: aer, mișcare, zgomot, muzică. Toate acestea mișcă organismul, inima bate, sângele curat pătrunde în creier. 20 la sută din oxigenul organismului e luat de creier. Și de aici pleacă comenzile. Este foarte importantă mișcarea, recomandăm la toată lumea să se miște. Din nefericire, am devenit cam sedentari din cauza activității la birou.

Mai multe informații despre sănătatea creierului pot fi accesate din emisiunea integrală CSID.RO Live al cărei invitat a fost prof. univ. dr. Alexandru-Vladimir Ciurea, medic primar neurochirurgie, doctor în științe medicale, Director Științific al Spitalului Clinic SANADOR:

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult