Ladislau Kristof, specialist în arta de a trăi bine, sfaturi pentru un stil de viață sănătos. Ce e mai important: sportul sau dieta?

  • Publicat:

Eterna dilemă a omului modern: Ce este mai important? Să mănânci sănătos sau să faci mișcare și să mânânci cât și ce îți place? Ladislau Kristof, invitatul lui Adrian Artene la podcastul difuzat sâmbătă, 16 septembrie, a răspuns la întrebare. Deloc surprinzător, specialistul în arta de a trăi bine și life coach a dezvăluit că secretul stă în găsi o cale de mijloc.

„Am învățat foarte multe și despre alimentație, pentru că foarte multă lume crede că, OK, sunt două două laturi. Unii zic că fac sport și mă mențin, alții spun că țin diete și se mențin. Din punctul meu de vedere, adevărul este undeva la mijloc. Trebuie să le facem pe amândouă, dar dieta pentru mine nu înseamnă ceva foarte strict, înseamnă o filozofie de viață. Orice lucru pe care îl faci pe termen scurt nu poate să funcționeze foarte mult timp”, a declarat specialistul în arta de a trăi bine Ladislau Kristof.

„Rețeta perfectă este 70 la sută alimentație și 30% sport?”, a vrut să știe Adrian Artene.

„Pentru mine este 50-50 și vă spun de ce. Pentru că starea de bine pe care mi-o creează sportul și mai ales senzația aceea când faci… Eu, de exemplu, când fac sport, fac sport. Mă refer la orice fel de mișcare. Bine, nu chiar orice fel. Pentru că orice sportiv de performanță cu siguranță își distruge mai mult sau mai puțin ligamentele, organismul. Și am avut un accident de schi unde am avut o ruptură de ligament în cruce și în momentul ăla o groază de sporturi n-am mai putut să le fac. N-am mai putut să joc fotbal, n-am mai putut să joc tenis, nu am mai putut să joc squash, n-am mai putut să schiez, dar sigur am găsit alte lucruri. Doctorul mi-a spus nu am voie să schiez. Perfect, nicio problemă! Nu mai schiez! M-am apucat de snowboard, deci întotdeauna există o alternativă. Îmi place foarte mult să fac sport în aer liber, n-ai întotdeauna posibilitate să faci în aer liber, dar noi suntem specialiști să găsim scuze, nu să găsim soluții”, a explicat Kristof în podcastul Altceva cu Adrian Artene.

Cine este Ladislau Kristof

Specialist în arta de a trăi bine și life coach, Ladislau Kristof și-a început activitatea de instructor în Germania și a continuat în SUA, Puerto Rico şi România (în două social cluburi cunoscute din România).

Este absolvent al Universităţii din Timişoara, Facultatea de Inginerie Electrică.

A călătorit cât pentru 10 vieți, face sport de 40 de ani, a practicat kayak, schi, handbal, rugby, culturim, are de la 21 de ani licență de instructor de bodybuilding și este și antrenor de cycling. În plus, este somelier și specialist gourmet.

De asemenea, este întemeietorul unui concept de succes H.E.L.P. (Highly Empowering Life Program), care este varianta „de criză” a unui life coaching clasic, pentru că are aceleași obiective cu acesta, dar propune deja o soluție clară pentru probleme general valabile. H.E.L.P. este, în sine, un High Intensity Program, axat pe depășirea limitelor personale și ruperea barierelor mentale, printr-o combinație de acțiuni „șoc”, într-o variantă „fun”. El e menit să deschidă ochii către aspectele simple ale vieții de zi cu zi, pe care cei mai mulți le neglijează din comoditate și care, de fapt, au o forță colosală de a genera bucurie autentică.

Cu alte cuvinte, H.E.L.P. te învață să trăiești frumos și sănătos și este, în felul lui, „rădăcina” succesului pentru orice life coaching, pe care ți-l poți propune ulterior. Abia după ce ai parcurs H.E.L.P. poți fi în măsură să pleci mai departe, în căutarea direcției personale.

Urmărește podcastul INTEGRAL Altceva cu Adrian Artene, invitat Ladislau Kristof:

Urmărește CSID.ro pe Google News