Plombele dentare: de ce e important microscopul pentru realizarea lor?

Dr. Lavinia Arhire, dentist în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", explică utilitatea microscopului în plombele dentare.
25.03.2021 | Beatrice Osanu

Plombele dentare sunt printre cele mai solicitate și aplicate lucrări dentare din cabinetele de stomatologie. La ora actuală, specialiștii folosesc tehnologia de ultimă generație pentru a pune plombele dentare. Astfel, cu ajutorul microscopului de exemplu, pacienții se bucură de lucrări de calitate, executate cu maximum de acuratețe și precizie.

Unul dintre medicii dentiști care folosesc microscopul pentru plombele dentare este și Lavinia Arhire, din cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

„Tehnologia de ultimă generație cum este microscopul Zeiss ne ajută să oferim pacienților tratamente cât mai precise. Microscopul ne oferă o imagine mărită de până la 25 de ori și o luminozitate foarte puternică. Acestea ne ajută să avem o vizibilitate mult mai crescută, mult mai bună și să putem curăța caria mult mai bine și mai corect” explică avantajele tehnologiei dr. Lavinia Arhire.

Tehnologia folosită pentru a aplica plombele dentare este cu atât mai utilă în cazul cariilor mari. Există riscul ca acestea să ajungă la nerv. În aceste condiții, microscopul oferă medicilor posibilitatea de a evalua extrem de bine situația pacientului respectiv pentru a proteja nervul dintelui afectat de carie.

„Datorită microscopului, a vizibilității foarte bune și a luminozității puternice, reușim să curățăm caria, leziunea carioasă în totalitate, fără a deschide camera pulpară. Atunci când curăț caria sub microscop, merg din aproape în aproape și văd când mă apropii de camera pulpară. Astfel, vin cu instrumente speciale care mă ajută să îndepărtez țesutul alterat fără a deschide camera pulpară” adaugă dr. Lavinia Arhire.

Mai multe informații despre beneficiile tenhologiei în realizarea lucrărilor dentare puteți afla din interviul video realizat cu dr. Lavinia Arhire!