Asist. univ. drd. Daniel Referendaru: implantul dentar la pacienții cu diverse afecțiuni

Asist. univ. drd. Daniel Referendaru explică ce trebuie să știe pacienții cu diverse afecțiuni cronice care au nevoie de implant dentar.

Asist. univ. drd. Daniel Referendaru face parte din echipa Clinicii Dentare „Prof. Dr. Barbu”, clinică de top din București unde se fac tratamente dentare performante, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație. Implantul dentar este una dintre intervențiile solicitate de pacienți și recomandate de medici.

Implantul dentar este un dispozitiv dintr-un metal care se integrează în os și suplinește rădăcina unui dinte care a fost extras sau care a căzut. Pe implant, se fixează o coroană dentar și astfel, pacienții își pot recăpăta dantura.

La ora actuală, medicii pot pune mai multe implanturi, fie în aceeași interveție, fie prin intervenții succesive. Implantul dentar este o manevră chirurgicală și trebuie aplicat de către medicii dentiști specializați în implanturi dentare.

Pentru că este o intervenție chirurgicală, implantul dentar trebuie aplicat pacienților care nu au probleme grave de sănătate. Dacă există anumite probleme sau dezechilibre în organism, acestea trebuie corectate înainte de face implantul.

Iată ce recomandă asist. univ. drd. Daniel Referendaru: „Înainte de a face o intervenție chirurgicală, oricât de simplă ar fi, trebuie să facem o anamneză foarte riguroasă a pacientului. De ce acest lucru? Pentru că avem pacienți cu diverse afecțiuni generale din cauza cărora nu putem face o intervenție fără să avem un protocol foarte exact. Și atunci le dăm pacienților să facă examene paraclinice, de laborator. Apoi, le dăm să facă examene radiologice. Trebuie neapărat să facă și un computer tomograf. Acesta ne arată cu exactitate volumul osos în care inserăm implantul și formațiunile anatomice din zona respectivă.”

Asist. univ. drd. Daniel Referendaru ne-a explicat și care este conduita în cazul pacienților cu diverse afecțiuni precum hipertensiunea arterială sau diabetul. Aflați toate informațiile despre protocolul aplicat pacienților cu situații cronice de boală din interviul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Asist. univ. dr. Daniel Referendaru - Specialist în realizarea implanturilor dentare
Asist. Univ. Dr. Daniel Referendaru a absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii Titu Maiorescu în anul 1999, iar pasiunea pentru chirurgie orală a simţit-o încă din timpul facultăţii, când mergea să facă practică medicală. Pe parcursul celor 17 ani de activitate, ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult