Plombele dentare: când trebuie schimbate

Dr. Iasmin Jarjour, medic dentist generalist în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", vorbește pe larg despre situațiile când ar trebui înlocuite plombele dentare.

Plombele dentare sunt tratamente frecvent aplicate în cabinetele stomatologice. Medicina dentară a evoluat mult în ultimii ani, la fel și materialele din care se fac plombele dentare. Acestea vin și cu un termen de valabilitate din partea producătorilor.

„Dacă ar fi să ținem cont de producători, plombele dentare durează între 5 și 7 ani. Adică după 7 ani, plombele ar trebui schimbate. Dacă ar fi să ne luăm după igiena bună a pacientului, obturațiile dentare pot rezista până la 10 ani fără nicio problemă. Am văzut plombe care arătau bine chiar și după 11 ani. Dacă o persoană vine la controale regulate, iar igiena sa este bună, astfel, se poate prelungi viața plombelor dentare” spune dr. Iasmin Jarjour, medic dentist generalist în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Plombele de ultimă generație se realizează din materiale speciale precum compozitul. Există în continuare pe piață și materiale precum amalgamul. Iată ce spune medicul Iasmin Jarjour despre plombele de amalgam!

„Este bine ca acestea să fie schimbate deoarece amalgamul poate ascunde anumite probleme dentare sub plombă. În momentul când o îndepărtăm, putem avea surpriza neplăcută ca să găsim pe dedesubt carii secundare sau recidive de carii. Iar această situație poate duce la o necrozare a nervului, fără ca pacientul să aibă vreo durere” afirmă dr. Iasmin Jarjour.

Mai multe informații despre necesitatea schimbării plombelor dentare puteți afla din materialul video realizat cu unul dintre medicii dentiști din cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Iasmin Jarjour - Medic dentist chirurgie dento-alveolara
Dr. Iasmin Jarjour este medic dentist generalist în cadrul clinicii "Prof. dr. Barbu", cât şi în chirurgie orală şi urmeaza periodic numeroase cursuri de specialitate, după cum urmează: Simpozionul Naţional cu participare internaţională “Viziunea interdisciplinară în medicina dentară”, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic dentist chirurgie dento-alveolara
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult