Plante recomandate în premenopauză și la menopauză

Dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, specialist în apifitoterapie, trece în revistă simptomele menopauzei și remediile naturale pentru această perioadă din viața oricărei femei.

Care sunt cele mai supărătoare simptome ale menopauzei?

Dr. Ruxandra Constantina: Simptomele menopauzei sau ale premenopauzei, adică acea perioadă premergătoare instalării menopauzei, sunt uneori supărătoare. Se accentuează starea de nervozitate, de anxietate, apar tulburări de somn, pofte și dependențe de dulce, de grăsimi, de prăjeli. Apar acele bufeuri, însoțite de transpirații în timpul zilei sau nocturne. Apar dureri de cap, vertij, amețeli. Toate pot să anunțe instalarea premenopauzei și a menopauzei.   

Care sunt remediile naturale pentru menopauză?

Dr. Ruxandra Constantina: Medicina naturistă ne este de mare ajutor în acest caz. Plantele ne ajută să echilibrăm balanța hormonală, dar într-un mod blând și fără a avea efectele adverse cunoscute ale hormonilor sintetici administrați în această perioadă. Și vorbim despre plante care conțin fitoestrogeni, cu structură asemănătoare estrogenilor umani. Vorbim despre plante precum trifoiul roșu, mărarul, soia, black cohosh-ul, o plantă foarte bună pentru menopauză pentru că ajută la ameliorarea simptomelor și la menținerea unei densități minerale osoase, deci putem preveni osteoporoza. Angelica sinensis este la fel o plantă care ajută la diminuarea simptomelor. În plus, avem plantele cu acțiune calmantă și relaxantă, foarte importante în această perioadă: lavandă, sunătoare, păducelul care ajută foarte mult în acele stări de nervozitate, însoțite de palpitații și tahicardie.

Mai multe informații despre remediile naturale recomandate în premenopauză și la menopauză puteți afla din materialul video realizat cu dr. Ruxandra Constantina, medic specialist medicină de familie, specialist în apifitoterapie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult