Japonia are cei mai sănătoşi copii. Iată care este secretul!

Un raport UNICEF evidenţiază că Japonia ocupă primul loc în lume la sănătate infantilă.În acelaşi timp, copiii japonezi au cea mai scăzută rată de obezitate.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Un raport UNICEF evidenţiază că Japonia ocupă primul loc în lume la sănătate infantilă.În acelaşi timp, copiii japonezi au cea mai scăzută rată de obezitate.

Cel mai important factor în sănătatea copiilor niponi îl constituie prânzul luat la şcoală.Mesele de prânz sunt obligatorii în învăţământul japonez, iar gustările de acasă sunt interzise. Meniurile sunt stabilite de nutriţionişti, au în jur de 700 de kilocalorii repartizate echilibrat în carne, glucide şi legume.

Deşi nu este gratuit, prânzul şcolar este puternic subvenţionat de stat.În fiecare an, guvernul japonez face o analiză a obiceiurilor alimentare în şcoli, pentru a adapta meniul copiilor. Alimentele care se regăsesc în meniul elevilor japonezi sunt: sardine, lapte, orez, portocală, supă de legume. Altă variantă de meniu cuprinde orez, alge uscate, varză, supă de tofu, ceai/
Meniul este standard, iar copiii japonezi mănâncă împreună cu profesorii.

Copiii au la dispoziţie suficient timp să servească masa. Tot ei sunt cei care curăţă sala de mese.
Pentru mai multe informaţii despre alimentaţia copiilor, intraţi pe www.csid.ro
sursa foto:123rf.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult