Dr. Viorica Rădoi: testele genetice recomandate în cancerul mamar VIDEO by CSID

Dr. Viorica Rădoi, şef departament genetică medicală, Synevo România, explică utilitatea testelor genetice în depistarea predispoziţiei către cancerul de sân, dar şi în conduita terapeutică a diverselor tipuri de tumori mamare.

Conform cifrelor furnizate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 2, 1 milioane de femei din întreaga lume au fost anul trecut diagnosticate cu cancer mamar. Printre factorii de risc ai acestui tip de afecţiune malignă se numără înaintarea în vârstă, obezitatea, fumatul, consumul excesiv de alcool şi moştenirea genetică. Depistat în stadii incipiente, cancerul mamar se poate trata cu succes.

Tocmai de aceea, medicii recomandă respectarea programelor de analize şi investigaţii imagistice, din care fac parte ecografia şi mamografia efectuate regulat. În plus, testele genetice disponibile şi în România pot pune în evidenţă riscul de cancer mamar. Mai mult, testele avansate pot orienta echipele de medici către cel mai bun tratament şi îi pot ajuta să monitorizeze succesul terapiei în cancerul mamar. Anumite teste genetice se recomandă şi înaintea aplicării tratamentelor de substituţie hormonală, recomandate femeilor aflate la menopauză.

Am stat de vorbă în interviul video cu şef de lucrări dr. Viorica Rădoi, şef departament genetică medicală, Synevo România, despre testele genetice performante, care sunt însoţite de un consult pre testare şi de o consiliere post testare. Mai multe informaţii despre testele genetice performante puteţi accesa şi pe www.synevo.ro!
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viorica Rădoi - Medic primar genetică medicală
Dr. Viorica Rădoi este medic primar genetică medicală, doctor în științe medicale, șef de lucrări la Catedra de Genetică Medicală a UMF Carol Davila București. Absolventă a Universitații de Medicină și Farmacie Carol Davila București, cu o experiență de peste 15 ani în genetică medicală, ...
citește mai mult