Ingredientul care nu lipsește din nicio cură de slăbire: fără el, nu funcționează nimic!

Dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, îți spune ce să consumi ca să meargă bine cura de slăbire!

Dacă începi o cură de slăbire, trebuie să ai în vedere să consumi corect un ingredient care nu îngrașă pentru că are 0 calorii. Este vorba despre apă, lichidul fără de care viața nu poate exista. Consumul optim de apă are nenumărate beneficii.

„Apa nu este importantă doar pentru slăbit, este importantă pentru sănătatea noastră în general. Gândiți-vă că apa este solventul în care se petrece viața și în care se regenerează viața. Toate celulele noastre au nevoie de apă ca să-și îndeplinească funcțiile.

Gândiți-vă de exemplu la articulații! Articulațiile deshidratate se strică mai repede. Dacă nu bem apă, avem mai des dureri de cap. Dacă nu bem apă, ne constipăm foarte des. Și, da, nu slăbim pentru că inclusiv ceea ce înseamnă arderea grăsimilor, trebuie să se întâmple într-un mediu lichid.

Pe de altă parte, sunt multe controverse cu privire la cantitatea de apă potrivită pe care trebuie să o bem. Unii spun că trebuie să ne orientăm după sete. Alții spun că trebuie să bem minimum doi litri de apă pe zi.

Ca și senzația de foame, și senzația de sete se învață. Și hidratarea trebuie făcută după un anumit ritual pentru că, dacă lași corpul să se învețe fără apă, va ajunge să-i fie sete doar în momentul în care este foarte deshidratat.

Dacă vrei să știi dacă este sau nu bine hidratat, tot ceea ce ai de făcut este să te uiți la culoarea urinei. Dacă urina este de culoare deschisă, înseamnă că te-ai hidratat suficient până la acel moment.

Dacă dimpotrivă, urina are o culoare închisă, e nevoie să bei cel puțin un pahar, două cu apă. Câtă apă este potrivită să bem? Cel puțin 25 de ml pentru fiecare kilogram corp, cu un surplus atunci când este foarte cald afară, când facem sport și transpirăm sau când avem o perioadă febrilă.

Nu este să bem toată apa odată. Este bine să o repartizăm pe tot parcursul zilei. În prima parte a zilei, este să bem o jumătate din cantitatea optimă, iar în a doua parte a zilei, a doua jumătate. Plus că apa chiar taie foamea” spune medicul nutriționist Laura Ene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult