Dr. Radu Țincu: cum afectează poluarea IQ-ul copiilor

Invitat în emisiunea „Gândul Green”, Dr. Radu Țincu, medic primar în cadrul secției de Terapie Intensivă – Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgență București a vorbit despre  microparticulele de plastic ce pot duce la severe afecțiuni pulmonare.

Există numeroase substanțe chimice în plastic

Dr. Radu Țincu: „Microparticulele de plastic pot fi folosite ca transportori”

„Inflamatia pulmonară gândiți-va că este generată nu doar de microparticule de plastic, este generată de toți ceilalți poluanți ai aerului; oxizii de azot, ozidul de sulf sunt substanțe care generează inflamația pulmonară, astfel că pentru cancerul bronho-pulmonar, poluarea aerului reprezintă un factor determinant de apariție a acestor forme neoplastice”, a precizat Dr. Radu Țincu.

Mai mult, acesta este în egală măsură de părere că cei care locuiesc în zone intens poluate, în timp, vor dezvolta boli pulmonare cronice, printre care bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) la adulți sau astmul bronșic sau alergiile respiratorii la copii. 

Orice particulă suspendată în aer poate fi respirată

Studiile ne arată, de asemenea, că poluarea aerului poate duce la scăderea capacității intelectuale a copiilor: „prezența monoxidului de carbon care modifică transportul oxigenului către creier va duce la scăderea IQ-ului acestor copii”, a încheiat Dr. Radu Țincu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Dr. Radu Țincu - Medic primar anestezie si terapie intensiva, toxicologie
Conf. Univ. Dr. Radu Ciprian Țincu este medic primar în cadrul secţiei de Terapie Intensivă - Toxicologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti. Dr. Radu Țincu este încredințat că medicina fără Dumnezeu nu există, pentru că, așa cum mărturisește, ”omul pe care-l tratează ...
citește mai mult
Depresia funcțională: pastila de psiho
Depresia funcțională: pastila de psiho