Dr. Victor Clătici: Ce agresiuni a suferit pielea în timpul verii

Am stat de vorbă cu Dr. Victor Clătici, medic primar dermatolog, care ne-a explicat cum ar trebui să arate îngrijirea tenului după vară.

După o perioadă în care tenul nostru a fost supus agresiunilor produse de expunerea la soare trenuie să avem în vedere faptul că pielea are nevoie de o îngrijire amănunțită. Am stat de vorbă cu Dr. Victor Clătici, medic primar dermatolog, care ne-a explicat cum ar trebui să arate îngrijirea tenului după vară.

Dr. Victor Clătici: primele semne vizibile că tenul a fost agresat de soare

„Primul semn că pielea noastră a fost agresată este, de fapt, bronzul. Bronzul este reacția pielii noastre la o agresiune, la agresiunea determinată de soare. Cuvântul bronz sănătos nu există. În afară de soare, în timpul vacanței de vară apare un pachet mai larg de agresiuni. Avem mici derapaje de la ceea ce mâncăm. Mâncăm mai mult dulce, iar zahărul va contribui la modificarea acului cântarului și contribuie și în sens negativ pentru frumusețea și sănătatea pielii. Determină apariția unui colagen mai puțin bun, așa numitul colagen glicat. Ne expunem la clor, la diferite alte substanțe care se regăsesc în piscină sau chiar dacă stăm foarte mult în apa mării tot este o agresiune asupra pielii.

Ne schimbăm ritualurile. Ne schimbăm ritualul de somn. Somnul de frumusețe chiar există”, ne explică Dr. Victor Clătici.

Pentru a descoperi care sunt toate semnele că pielea noastră a fost agresată de soare, urmărește integral interviul cu Dr. Victor Clătici.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult