Dr. Victor Clătici: Stilul de viață, cea mai eficientă terapie antiaging

Am stat de vorbă dr. Victor Clătici, care ne-a explicat de când trebuie să ne preocupe îngrijirea pielii, dar și importanța stilului de viață.

Nimeni nu este iertat de trecerea anilor, dar cu o îngrijire atentă, primele semne pot fi ameliorate, iar aspectul pielii poate fi îmbunătățit. Am stat de vorbă cu domnul dr. Victor Clătici, medic primar dermatolog, care ne-a explicat de când trebuie să ne preocupe îngrijirea pielii, dar și cum putem reduce semnele deja existente.

”Îmbătrânirea este un proces și nu apare peste noapte, de aceea activitățile anti-aging trebuie să fie un proces. Trebuie să facem permanent câte ceva”, explică dr. Victor Clătici.

Dr. Victor Clătici: „Procesul de îmbătrânire trebuie să ne preocupe de ieri”

Întrebat de la ce vârstă ar trebui să începem să ne preocupe procesul îmbătrânirii, specialistul spune cât se poate de simplu „Ieri”.

„Dacă nu ați început ieri, putem începe și astăzi, pentru că procesul de îmbătrânire, după cum îi spune și numele este un proces și avem modificări vizibile și modificări invizibile. Avem modificări la nivelul epidermului și modificări la nivelul dermului. Prezența petelor pe față ne poate îmbătrâni cu până la 20 de ani”, menționează specialistul.

După fiecare consultație, pacientele primesc „teme de casă”, iar printre acestea se numără:

  • verificarea produselor cosmetice- chiar dacă sunt în termen de valabilitate, dar sunt deschise de mai multe luni este posibil ca ele să nu mai fie la fel de eficiente pentru că pe un produs cosmetic desfăcut pot apărea bacterii;
  • îngrijirea pensulelor, a bureților, pentru că și aceste ustensile  absorb.

„Un program anti-aging pleacă de la dietă, ce mâncăm, somn, stresul nu avem cum să-l excludem, modul de îngrijire al pielii, tipul de produse, cantitatea de zahăr din alimentație, fumatul”, explică dr. Victor Clătici. „Combinația dintre zahăr, soare și fumat este combinația responsabilă de 90% din procesul de îmbătrânire al feței. Lifestyle-ul pentru sănătate este același ca lifestyle-ul pentru frumusețe. Toate aceste elemente trebuie să intre într-o rețetă complexă”, adaugă specialistul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Victor Clătici - Medic primar dermatologie
Dr. Victor Gabriel Clatici este medic dermatolog cu peste 20 de ani de experiență. Dr. Victor Gabriel Clatici a contribuit în mod extensiv la literatură medicală mondială cu multiple articole apărute în Journal of American Academy of Dermatology, Journal of European Academy of Dermatology ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult