Dr. Victor Clătici

Dr. Victor Gabriel Clatici este medic dermatolog cu peste 20 de ani de experiență.

Dr. Victor Gabriel Clatici a contribuit în mod extensiv la literatură medicală mondială cu multiple articole apărute în Journal of American Academy of Dermatology, Journal of European Academy of Dermatology and Venereology, Dermatologic Therapy, Clinical and Experimental Dermatology, Maedica – A Journal Of Clinical Medicine.

Dr. Victor Gabriel Clatici, a publicat peste 70 de articole, inclusiv în reviste academice indexate de PubMed (actualul „Hall of Fame” al cercetării academice) și a prezentat peste 500 de lucrări atât în Conferințe și Congrese naționale și internaționale (inclusiv AMWC Monaco, IMCAS Paris, 5CC Barcelona), de la Paris la Istanbul, Monaco la Shenzen, Barcelona la Chicago și Moscova la Samarkand.

Domeniile de interes pentru dr. Victor Gabriel Clatici sunt acneea și rozaceea, melasma și îmbătrânirea pielii, laserul și dietă în dermatologie. Abordarea acestor subiecte este integrativă și holistică, individualizată și personalizată, completă și complexă, modulată și adaptată, secvențială și continuă.

Dr. Victor Gabriel Clatici, a dezvoltat un concept original, The Seven S of Skin® Concept, o veritabilă conexiune între sănătate și frumusețe, referitor implicarea soarelui și a zahărului, fumatului și îngrijirea pielii, somnului și stresului în sănătatea și frumusețea noastră.

Dr. Victor Gabriel Clatici, a fost primul la nivel mondial care a publicat despre implicarea conceptului de Butterfly Effect în dermatologie, și unul dintre primii care a prezentat rapoarte la Congresele Internaționale despre legătura dintre dermatologie și dezvoltare personală, despre relația dintre agregarea câștigurilor marginale și medicină antiaging, precum și despre rolul obiceiurilor în bolile cronice de piele.

Dr. Victor Gabriel Clatici a fost primul care a scris în limba română despre calitatea vieții și psoriazis (2001) și vaccinurile pentru infecțiile cu transmitere sexuală (2002). Articolele științifice din sfera venerologiei au fost despre interacțiunile dintre infecțiile cu transmitere sexuală și HIV, infecțiile cu Chlamydia Trachomatis, Virusul Herpes Simplex, epidemiologia infecțiilor cu HPV și utilizarea microbicidelor pentru prevenirea bolilor cu transmitere sexuală.

În studiile de cercetare clinică, dr. Victor Gabriel Clatici, a fost atât investigator principal, cât și coordonator național în studii naționale și internaționale, cu responsabilități în studiile clinice internaționale pentru dezvoltarea de noi medicamente.

Educație

1988 - 1994 Facultatea de Medicină Generaala UMF Carol Davila

1995 - 2000 Rezidențiat Dermatologie Venerologie, Spitalul Colentina / N. Gh. Lupu

2001 Strategy Development, Timișoara

2002 Terapia HV și caz clinic

2002 Terapia ARV de prima intenție și monitorizarea terapiei ARV

2003 Programul de Control al Tuberculozei în sistemul Penitenciar, parte integrantă a Programului Național de Control al tuberculozei în România

2005 Curs de Dermatoscopie, Ravenna

2010 Sistem de perfecționare și instruire în terapia și aplicațiile laser în domeniul medical SPIRALMED, proiect finanțat în cadrul programului POS DRU

Experiență

2006 - prezent Asistent Universitare - Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila

2005 - prezent Medic Primar Deramatologie Venerologie - Spitalul Universitar de Urgență ELIAS, Clinică de Dermato - Oncologiesi alergologie, București

2012 - prezent Doctorand în Științe Medicale - Specialitatea Endocrinologie

2004 - 2005 Medic primar Dermatologie - Venerologie

1995 - 2000 Medic rezident Dermatologie - Venerologie

Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici

Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici

Dr. Victor Clătici, ne recomandă să facem „inventarul” și să vedem ce s-a adunat de-a lungul timpului. Abia apoi putem vorbi de tratamente cosmetice.