Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici

Dr. Victor Clătici, ne recomandă să facem „inventarul” și să vedem ce s-a adunat de-a lungul timpului. Abia apoi putem vorbi de tratamente cosmetice.

Dacă ar trebui să vorbim despre tratamente cosmetice la care trebuie să apelăm după vară și mai ales după ce ne-am expus pielea la soare, dr. Victor Clătici, medic primar dermatologie, ne recomandă să facem „inventarul” și să vedem ce s-a adunat de-a lungul timpului. Mai apoi, specialistul sugerează că trebuie să tratăm fiecare porțiune, fiecare strat al pielii.

De reținut faptul că suntem diferiți, motiv pentru care tratamentul nu este unul universal pentru toate problemele de piele și de alfel, nici nu există cel mai bun tratament, ci pentru fiecaree problemă există un tratament specific.

„La nivelul epidermului încep să se acumuleze celule moarte, care dau un aspect neomogen feței, deci avem nevoie de un proces de exfoliere corectă. Mai mult, aici încep să se adune grămezi de celule moarte, combinate cu sebumul în interiorul porilor. Porii încep să apară lărgiți, măriți, adică trebuie să reducem dimensiunile lor. Trebuie să stimulăm sinteza de colagen. Avem nevoie de o abordare multi-level. Primul pas este să ne adresăm epidermului: o curățare, o exfoliere, o stimulare a regenerării, după care folosim alte tehnologii, stimularea sintezei de colagen, stimularea sintezei de acid hialuronic, stimularea sintezei de fibre elastice, apoi combatem laxitatea. Este un program de tratament, nu o intervenție care le acoperă pe toate”, ne explică Dr. Victor Clătici.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi informații despre tratamentele cosmetice și îngrijirea pielii după sezonul de vară.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Florin Turcu, Sanador: cum se tratează obezitatea prin chirurgie bariatrică