Dr. Victor Clătici: cum stimulăm producerea de colagen propriu în organism VIDEO

Dr. Victor Clătici, medic primar dermatolog, explică pe larg importanţa colagenului şi modul cum putem contribui prin suplimente la producerea de colagen propriu în organism.

Colagenul este foarte important în organism: acesta reprezintă 30 la sută din cantitatea totală de proteine din organism, cu peste 28 de tipuri diferite. Colagenul este intens studiat datorită rolurilor multiple pe care le are. În primul rând, colagenul şi calitatea bună a acestuia contribuie la aspectul pielii, la strălucirea şi luminozitatea tegumentului.

Apoi, un alt rol important menţionat de medici este contribuţia colagenului la diferenţierea şi creşterea celulară, la comunicarea şi la migrararea intracelulară. De-a lungul timpului, ca urmare a procesului natural de îmbătrânire, pierdem treptat din cantitatea de colagen din organism. Se estimează că după vârsta de 20 de ani, la fiecare decadă de viaţă, grosimea epidermului şi a dermului scad cu aproximativ 6%.

Ce e de făcut? În primul rând, trebuie să acţionăm pentru a nu accelera procesul natural de pierdere a colagenului. Acest fenomen se agravează dacă nu renunţăm la obiceiurile nocive precum fumatul, expunerea excesivă la soare, bronzul la solar, consumul de zahăr în cantităţi mari şi neglijarea îngrijirii pielii.

Astfel, aceste obiceiuri nocive trebuie abandonate cât mai repede. În plus, trebuie să ne asigurăm că dormim suficient şi că dieta noastră conţine şi surse de vitamina C, precum verdeţurile şi fructele. Apoi, trebuie să adoptăm cât mai repede un stil de viaţă sănătos pentru a evita semnele premature de îmbătrănire precum ridurile sau laxitatea pielii.

Un alt gest sănătos pentru pielea şi organismul nostru ar fi să apelăm la suplimentele care pot contribui la generarea de colagen propriu în organism. Medicul primar dermatolog Victor Clătici subliniază importanţa curelor cu Acid OrtoSilicic stabilizat pe colină, din Biosil, un activator al sintezei proprii de colagen a organismului.

Acesta acţionează la nivelul unor enzime cheie implicate în mai multe etape esenţiale ale sintezei de colagen. Însă toate aceste obiceiuri bune trebuie personalizate, de aceea dr. Victor Clătici accentuează importanţa evaluării calităţii pielii şi a gradului de îmbătrânire de către medicii cu experienţă în programele antiaging.

Aflăm totul despre cele mai sănătoase gesturi pentru a menţine o bună calitate a pielii şi colagenului pe termen lung din interviul video realizat cu medicul primar dermatolog Victor Clătici!