Dr. Sorana Barbu: aparatul dentar, trend sau necesitate?

Dr. Sorana Barbu, medic specialist ortodont în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", trece în revistă motivele pentru care aparatul dentar este un tratament cu multiple beneficii.

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Sorana Barbu, medic specialist ortodont în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”, ne-a explicat mai întâi situațiile când este absolut necesar un aparat dentar.

„Există multe situații când este necesar un aparat ortodontic. Sunt cazuri ușoare sau moderate, când este nevoie de o ușoară aliniere a dinților. Dar sunt și situații grele, complicate, în care trebuie reglată mușcătura pentru a avea stabilitate pe termen lung, trebuie reglate spațiile pentru implanturi sau lucrări protetice” ne-a declarat dr. Sorana Barbu.

La ora actuală, tratamentele ortodontice câștigă tot mai mult teren atât în rândul copiilor, cât și al adulților. Și deși poate părea doar o modă, medicii ortodonți sunt de altă părere.

„Purtarea aparatului dentare este o necesitate. Dar putem numi „trend” faptul că în ultimii ani, pacienții sunt mult mai deschiși către acest gen de tratament, îl acceptă mult mai ușor și colaborează mult mai ușor cu medicul. Într-adevăr, și variantele de tratament au evoluat și s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor. Probabil și de aici vine ușurința cu care pacienții acceptă tratamentele ortodontice” adaugă medicul Sorana Barbu.

Cât privește tipurile de aparat dentar, și acestea variază de la purtarea de brackets clasici, de metal, până la cei de safir și la gutierele transparente de tip Invisalign. Ce recomandă în privința acestora dr. Sorana Barbu, puteți afla din materialul video!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult