Adrian Perjovschi: cum evităm deteriorarea părului în coafurile realizate acasă

Cum ne coafăm părul acasă astfel încât să nu-l deteriorăm și ce produse să folosim în acest sens ne povestește Adrian Perjovschi, hairstylist.
  • Publicat:

Chiar dacă nu ajungem des la salon pentru a ne bucura de tratamente profesionale pentru păr, îngrijirea lui trebuie făcută chiar și în confortul casei. Cum ne coafăm părul acasă astfel încât să nu-l deteriorăm și ce produse să folosim în acest sens ne povestește Adrian Perjovschi, hairstylist.

Adrian Perjovschi, sfaturi pentru îngrijirea părului când folosim surse de căldură

„Îngrijirea părului acasă ar trebui să înceapă de la ritualul cel mai simplu și ușor de executat: spălatul corect al părului. Totul începe de la o șamponare corectă, cu o curățare eficientă a scalpului în primul rând și curățarea lungimii firelor de păr. De evitat acel amestec al părului, prin care este încurcat, mai ales că părul ud este mult mai sensibil și vulnerabil, se încurcă și trebuie să tragi mai mult de el, riști să-l rupi. Se șamponează bine scalpul, se distribuie produsul pe lungimea părului, nu se agresează firul de păr, nu se agresează scalpul, se clătește bine părul, se aplică o mască corespunzătoare pentru tipul de păr, culoare, hidratare și apoi se folosesc câteva produse care să ajute pentru protecția termică.

Dacă tot stăm acasă și folosim uscător de păr, ondulator sau placă, trebuie să aplicăm o protecție termică pe părul umed, iar aceasta se activează atunci când punem o sursă de căldură pe păr. Trebuie să menționăm că și temperatura uscătorului de păr să fie una medie, iar temperatura ondulatorului sau plăcii să nu depășească 180 de grade, chiar dacă avem tendința să spunem că părul se va îndrepta mai repede la o temperatură crescută sau că buclele vor rezista mai mult, poate fi aparent adevărat, dar ca părul să fie mult mai protejat trebuie să folosim temperaturi scăzute”, explică specialistul.

„Părul chiar dacă este vopsit sau natural, în special în nuanțe deschise, părul este mult mai sensibil și atunci trebuie protejat mult mai bine și trebuie să fiți mult mai atente cu îngrijirea lui”, adaugă specialistul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult