Salvarea dintelui natural versus implantul dentar

Dr. Elena Stoian, medic stomatolog cu practică limitată în endodonție în cadrul Clinicii "Prof. dr. Barbu", vorbește despre salvarea dintelui natural și despre situațiile când e nevoie de extracție și implant.
  • Publicat:

Salvarea dintelui natural este obiectivul principal al medicilor dentiști atunci când pacienții se confruntă cu diverse probleme de sănătate orală. În interviul video pe care ni l-a acordat, dr. Elena Stoian vine cu argumente pentru salvarea dintelui natural.

„Este foarte important să ne păstrăm dinții proprii pentru că sunt organele noastre. Dinții naturali sunt cel mai bine tolerați de organism și au au sistem special de fixare. Și este bine să nu aducem în organism substanțe și materiale străine atât timp cât nu este absolut necesar” spune dr. Elena Stoian, medic stomatolog cu practică limitată în endodonție în cadrul Clinicii „Prof. dr. Barbu”.

Chiar dacă la ora actuală există o mulțime de soluții pentru a salva un dinte natural cu probleme, există situații când extracția nu mai poate fi amânată.

„Extracția dentară se impune în momentul unei fracturi. Dacă dintele prezintă o linie de fractură, care merge sub nivel gingival, iar acel dinte nu mai poate fi reconstruit, se impune extracția. De asemenea, când există situații cu linii profunde de fisură, ce se pot propaga, cu pereți ce rămân subțiri. Putem observa că dintele nu mai are o structură de rezistență bună. Pe moment poți să-l restaurezi, dar rezultatul nu este mereu predictibil. Și nimeni nu-și dorește să-și trateze un dinte doar pentru câteva luni. De asemenea, se recomandă extracția când dintele este foarte distrus de carie sau de alte manevre anterioare și nu se poate reconstrui” adaugă dr. Elena Stoian.

Care sunt recomandările medicilor pentru pacienții cu extracții care au nevoie de implant puteți afla din materialul video realizat cu medicul Elena Stoian!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult