Dr. Simona Carniciu: când devine zahărul periculos VIDEO BY CSID

Medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie Simona Carniciu vorbeşte despre consumul de zahăr şi de pericolele pe care le implică excesul ponderal şi obezitatea.

Zahărul este unul dintre cele mai consumate alimente la această oră: îl găsim în prăjituri, în produsele de patiserie, în sucuri, îl punem în cafea, dar îl regăsim şi pe etichetele unor produse precum mezelurile, conservele şi pâinea.

Consumat în exces, zahărul poate duce la exces ponderal care în timp, se poate transforma în obezitate. La ora aceasta, obezitatea este o epidemie la nivel mondial, peste 600 de milioane de persoane având un indice de masă corporală mai mare de 30 (indicele de masă corporală se obţine împărţind greutatea în kilograme la înălţimea la pătrat exprimată în metri). Obezitatea este factor de risc pentru diabet, boli cardiovasculare şi chiar cancer, aşa că medicii recomandă cumpătare în privinţa consumului de zahăr. În interviul video, medicul specialist în diabet şi boli de nutriţie Simona Carniciu explică de ce zahărul trebuie mâncat cu măsură!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Simona Carniciu - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dr. Simona CARNICIU este doctor în științe medicale și medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. După aproximativ 7 ani de studiu și muncă în domeniu, dar, mai ales în cercetare, la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” București, ...
citește mai mult