Dr. Mihaela Bilic: Trei mese pe zi sunt prea multe

Dr. Mihaela Bilic vorbește despre reducerea meselor pentru o bună funcționare a metabolismului. Astfel, trei mese pe zi sunt considerate deja prea multe.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, vorbește despre numărul de mese pe care trebuie să le avem într-o zi, menționând că „trei mese pe zi sunt multe”.

„Tot ce scoatem din alimentație nu mai trebuie introdus niciodată. Drumul este cu sens unic și se îngustează. Este o chestiune de disciplină”, explică specialistul nutriționist în Gândul Live.

Poți slăbi și mâncând două mese pe zi ținând cont de porțiile pe care le ai, iar odată ce ai ajuns în acest punct, acolo trebuie să rămâi pentru a menține rezultatele dorite. Odată cu înaintarea în vârstă se schimbă și metabolismul, iar dieta trebuie adaptată astfel încât acesta să funcționeze corespunzător.

„Vor mai trece cinci ani și o să constați că această disciplină și acest program pe care îl aveai nu mai dă rezultate, pentru că nu te mai duce metabolismul. Și va veni ziua în care vei mai tăia încă o masă”, menționează Dr. Mihaela Bilic. „Fetele astea fabuloase și slabe nu recunosc, dar ele nu mănâncă în fiecare zi.

În timp, numărul meselor trebuie redus, la fel și porțiile de mâncare: „Cinci zile bei cafea și mănânci doar în weekend”.

Mesele trebuie reduse treptat. După ce ajungi să ai două mese, renunți la una dintre ele și rămâi cu o masă pe zi.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult