Dr. Mihaela Bilic: Poți să renunți la o masă pentru un desert

Dr. Mihaela Bilic explică cum putem renunța la o masă pentru un desert, dar mai ales cum ne putem bucura de el fără să ne îngrășăm.

Dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, a vorbit în emisiunea Marius Tucă Show despre echilibrul meselor și la ce putem renunța din alimentație. De asemenea, explică cum putem proceda atunci când avem un desert.

„Pâinea nu o consider ca fiind a fi inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta „asta este porția noastră de făinos”. Dacă avem trei mese într-o zi, fiecare dintre ele sau măcar două dintre ele pot avea o felie de pâine”, explică specialistul nutriționist în Gândul Live.

În privința dulciurilor putem face o negociere. Dr. Mihaela Bilic spune că putem da o masă pe un desert sau varianta de a comanda desertul la mai multe lingurițe.

„Este foarte mare tentația, satisfacția mai puțin. Ideea că putem mânca, mai ales acest desert la mai multe lingurițe, ne face să avem acest ritual, că nu îl mâncăm decât în prezența celorlalți și atunci, de rușine, nu o să fii tu acela care mănâncă toată prăjitura și să le iei celorlalți din față. În momentul în care degustăm cu adevărat prăjitura respectivă este suficient să luăm o linguriță pentru că acolo este mai mult curiozitatea, ți-ai făcut pofta și te poți opri”, explică Dr. Mihaela Bilic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Mihaela Bilic - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Mihaela Bilic este unul dintre cei mai apreciați și căutați nutriționiști din țară. De profesie medic, ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, în anul 1996. Și-a efectuat rezidenţiatul în Secţia de Diabet şi Boli de Nutriţie a Spitalului ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriţie şi boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult