Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă

Dr. Laura Davidescu, nutriționist, explică câteva greșeli alimentare pe care le facem mulți dintre noi, greșeli care ne îngrașă.

Există câteva greșeli care ne îngrașă, dacă le facem în mod constant. Câteva dintre acestea sunt descoperite de medicii nutriționiști atunci când își roagă pacienții să-și facă un jurnal alimentar. Iată câteva dintre cele depistate la multe persoane de medicul Laura Davidescu.

„Înainte de orice intrare într-o cură de pierdere în greutate, le recomand pacienților mei să țină un jurnal. Aceasta măcar 3, 4 zile. Fie că folosesc o banală foaie de hârtie, fie că apelează la aplicații, îi rog să noteze tot ceea ce mănâncă și ce beau. Este momentul când descoperă lucruri despre ei. Mulți vin și spun că sunt dependenți de zahăr. De asemenea, spun că mănâncă dezordonat. Și asta ar fi problema pentru care au kilogramele în plus sau nu se simt bine cu tranzitul pe care îl au.

Dar de fapt, de multe ori, cauza acestor probleme este că mănâncă foarte puține fructe și legume. Legume se mai mănâncă, dar fructe aproape deloc. Adulții stau departe de această grupă de alimente.

Și în acel moment, decidem împreună să facem un plan, să schimbăm o parte din alimente cu altele și să le reintroducem pe cele pe care ei nu le folosesc. Evident, încercăm să ajungem la acea recomandare de 20-25 de grame de fibre pe zi pentru femei. La bărbați, necesarul este 35-38 de grame de fibre. Recomandarea este de a consuma 13 grame de fibre la 1000 de calorii. Este foarte important de știut că fibrele dau sațietate, ceea ce ajută la slăbire” spune medicul Laura Davidescu.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Davidescu - Medic specialist igienă
Dr. Laura Davidescu este medic specialist igienă, specializat în nutriție și siguranță alimentară și consilier Metabolic Balance® certificat. Laura Davidescu este medic specialist în Igienă, specializată în Nutriție și Siguranță Alimentară la UMF “Carol Davila” din București. Este ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist igienă
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult