Dr. Laura Davidescu: cum consumăm corect fructele

Dr. Laura Davidescu ne-a explicat în CSID.RO live care fructele sunt cele mai calorice și cum să le consumăm ca să nu ne îngrășăm.

Fructele de sezon sunt preferatele multor persoane pentru gust, arome, dar și pentru nutrienții pe care îi conțin. Fructele sunt bogate în fibre, apă, vitamine și minerale (vitamina C și potasiu). De aceea, fructele, alături de legume, fac parte dintre recomandările care vizează un stil de viață sănătos. Fructele conțin și antioxidanți, substanțe cercetate pentru capacitatea lor de a reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet și cancer.

Însă fructele conțin fructoză, zahărul din fructe. Deși nu este procesată, fructoza poate îngrășa. Aceasta dacă fructele sunt consumate în cantități mari sau sub formă de suc. Prezentă în emisiunea CSID.RO Live, dr. Laura Davidescu, medic specialist igienă, master în nutriție și siguranță alimentară, a trecut în revistă regulile pe care ar trebui să le respectăm atunci când consumăm fructe.

„Să ne fie clar că fructoza este jumătate din molecula de zaharoză pe care noi o înghițim. În plus, mai este și liberă în multe fructe și miere, atât de preferată de multe persoane. Sunt tipuri de miere care pot avea 60-70 la sută fructoză. Așa că ar trebui să limităm acest tip de zahăr în alimentație tocmai pentru că trece ușor prin intestin, ajunge direct la ficat, iar acesta face depozite de grăsime. Și ce putem face dacă ne dorim fructe? Putem opta pentru cele cu un conținut mai redus de zahăr, cum sunt căpșunile, care au și fibre solubile” spune dr. Laura Davidescu.

Mai multe informații despre consumul de fructe puteți accesa în interviul video!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Davidescu - Medic specialist igienă
Dr. Laura Davidescu este medic specialist igienă, specializat în nutriție și siguranță alimentară și consilier Metabolic Balance® certificat. Laura Davidescu este medic specialist în Igienă, specializată în Nutriție și Siguranță Alimentară la UMF “Carol Davila” din București. Este ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist igienă
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult