Dr. Diana Plăcintescu: cum se îngrijește corect pielea la menopauză

Dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog, trece în revistă regulile de îngrijire ale pielii după intrarea la menopauză.

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Diana Plăcintescu, medic primar dermatolog, ne-a explicat pe larg modul cum este afectată pielea de menopauză. De altfel, aceasta este o perioadă fiziologică normală în viața oricărei femei. Scăderea secreției de hormoni o dată cu înaintarea în vârstă are impact și asupra calității pielii.

„În momentul instalării menopauzei, scade producția de hormoni specifici feminini, hormonii estrogeni și crește producția de cortizol, hormonul stresului. Aceste dezechilibre fac să se piardă o bună parte din cantitatea de colagen din piele. În primă instanță, pielea ajunge să se lase. Pe măsură ce trece timpul, straturile pielii se subțiază, devin mai fragile, iar fenomenul se accentuează” spune medicul Diana Plăcintescu.

Se consideră că o femeie a intrat la menopauză după o lipsă de un an a menstruației. Însă modificările corporale și hormonale încep mai devreme de instalarea menopauzei. La ora actuală, vârsta medie de intrare la menopauză este între 45 și 55 de ani. Dar menopauza se poate instala și mai devreme.

„Perioada de dinainte de menopauză se numește perimenopauză și poate dura între 2 și 12 ani, cu o medie de 5 ani. Este un proces de tranziție în care începe să scadă producția de hormoni estrogeni și pielea dă semne că este influențată. Pielea începe să se lase, începe să-și piardă elasticitatea, luminozitatea. Este important să știm acest lucru pentru că e importantă perioada de 4, 5 ani de dinainte de instalarea menopauzei” adaugă dr. Diana Plăcintescu.

În momentul în care observăm primele semne de afectare a pielii, ar trebui să acordăm o bună atenție îngrijirii acesteia. Care este cea mai bună strategie și care sunt produsele cosmetice care ne ajută, ne explică pe larg în interviul video dr. Diana Plăcintescu!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Diana Plăcintescu - Medic primar dermatolog
Dr. Diana Plăcintescu este medic primar dermato-venerolog cu peste 20 ani experiență în dermatologie. Domenii de interes dermatologie clinică dermatoscopie terapii laser dermatologie estetică chirurgie dermatologica Experiență profesională 2002-2012 – colaborator ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult