Îngrijirea pielii la menopauză

Cu o îngrijire potrivită, efectele produse ne menopauză pot fi ameliorate. Iată ce este de făcut în funcție de problemele cu care te confrunți.
  • Publicat:
Îngrijirea pielii la menopauză
FOTO: Shutterstock

Menopauza, care oficial începe la un an după ultima menstruație, poate aduce schimbări notabile asupra pielii. Nivelul horminal suferă și el modificări, iar pielea poate deveni mai uscată, lăsată și subțiată. Cu o îngrijire potrivită, efectele produse ne menopauză pot fi ameliorate.

Pete și alte semne ale pielii deteriorate de expunerea la soare

Dacă ți-ai petrecut suficient timp la plajă fără să folosești protecție solară, cu siguranță vei resimți efectele. Petele care apar pe față, mâini, gât și brațe sau piept sunt tot mai pronunțate, iar cancerul de piele este o problemă din ce în ce mai frecventă. Ce este de făcut:

Aplică protecție solară la fiecare ieșire din casă pentru a oferi protecția de care pielea ta are nevoie. Întotdeauna optează pentru un produs cu SPF 30 sau mai mare și aplică-l în toate zonele care nu sunt acoperite de haine. Nu neglija pleoapele, buzele, urechile și palmele. Astfel, previ apariția și formarea unor pete noi și reduci riscul de apariție a cancerului de piele.

Fă o programare la cabinetul medicului dermatolog pentru un screening pentru cancerul de piele. Riscurile cresc odată cu înaintarea în vârstă.

Pielea uscată se produce și la menopauză

La menopauză pielea pierde din capacitatea de a menține apa, motiv pentru care se usucă, ia acest lucru se observă în special atunci când aerul este uscat. Folosește un săpun cu o formulă delicată, aplică o cremă hidratantă după fiecare spălare și pe timpul zilei și optează pentru ingrediente ca acidul hialuronic sau glicerină.

Riduri, piele lăsată

La menopauză pielea începe să piardă din colagen. Studiile arată că în această perioadă femeile pierd aproximativ 30% din colagen, în primii cinci ani. După, declinul se face gradual. Femeile pierd în fiecare an 2% din colagen anual, timp de 20 de ani. Odată ce colagenul se diminuează pielea își pierde fermitatea și începe să aibă un aspect flasc. Ridurile devin din ce în ce mai vizibile, apar șanțurile din jurul nasului, pungile de sub ochi și porii se măresc.

Pentru a preveni aceste efecte protejează pielea de razele soarelui și folosește produse care conțin retinol sau peptide. Aceste ingrediente cresc nivelul de colagen din piele.

Acneea poate apărea chiar și la menopauză

Pentru că la menopauză nivelul de hormoni feminini scade, unele femei se confruntă cu acnee exact ca în adolescență. Pielea se subțiază și se usucă, iar tratamentele pentru acnee pot fi destul de agresive. Potrivit Academiei Americane de Dermatologie, medicii recomandă curățarea pielii cu un produs care conține acid salicilic, pentru desfundarea porilor și evitarea produselor care pot usca pielea.

Piele iritată

În jurul vârstei de 50 de ani, pH-ul pielii suferă modificări. Odată cu aceste schimbări, pielea devine mai sensibilă, iar femeile sunt predispuse la iritații. Dacă suferi și de alte afecțiuni ale pielii precum eczemă sau rozacee, acestea se pot înrăutăți. Folosește produse hidratante fără parfum și cere ajutorul unui medic dermatolog dacă situația se înrăutățește.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Îngrijirea pielii cu tatuaje
Îngrijirea pielii cu tatuaje
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân