Premenopauza și postmenopauza: de ce trebuie să ne îngrijim pielea diferit în aceste perioade?

Odată cu înaintarea în vârstă, pielea femeilor are nevoie de îngrijire suplimentară, având în vedere că rezervele de estrogen se diminuează.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Premenopauza și postmenopauza: de ce trebuie să ne îngrijim pielea diferit în aceste perioade?

Acest proces firesc duce, implicit, la o scădere a producției de colagen și elastină, elemente esențiale care asigură pielii fermitate, elasticitate și strălucire.

Din fericire, există soluții care pot preveni sau amâna îmbătrânirea pielii, principalele fiind alimentația echilibrată, odihna, hidratarea și folosirea produselor adecvate de îngrijire, bogate în lipide și acid hialuronic.

Ce impact au premenopauza și postmenopauza asupra pielii?

Premenopauza – adică perioada de tranziție ce precede menopauza – și postmenopauza sunt etape normale în viața oricărei femei. Începând cu vârsta de 40 de ani, nivelurile de estrogen, progesteron și testosteron încep să fluctueze, ducând la o serie de modificări fizice și psihice.

Dispoziția, somnul, digestia, viața sexuală, nivelul de energie, capacitatea de memorare și, firește, pielea au de suferit din cauza acestor modificări chimice din corpul nostru.

Printre problemele dermatologice care pot surveni ca urmare a acestor dezechilibre hormonale și a scăderii nivelului de lipide se numără:

  • Acneea
  • Uscăciunea pielii
  • Iritațiile și mâncărimile la nivelul feței
  • Telangiectaziile
  • Rozaceea
  • Ridurile
  • Pielea lăsată, ternă
  • Cearcănele pronunțate

Cum previi îmbătrânirea prematură a pielii

Chiar dacă procesul de îmbătrânire a pielii nu poate fi amânat la nesfârșit, putem lua anumite măsuri pentru a preveni sau întârzia apariția simptomelor mai sus menționate.

Pentru a avea o piele luminoasă, fermă și plină de vitalitate, dar și o greutate optimă și o dispoziție la cote maxime, ține cont de aceste recomandări:

  1. Dietă bazată pe fructe, legume, cereale, carne slabă și grăsimi sănătoase
  2. Hidratare cu minimum 2 litri de apă/zi
  3. Mișcare zilnică – yoga, tai-chi, înot, ciclism, meditație, jogging etc.
  4. Odihnă – cel puțin 7 ore de somn/noapte

Cât privește rutina de skincare a oricărei femei după vârsta de 40 de ani, aceasta trebuie să includă:

  • Curățarea zilnică a feței
  • Folosirea unei loțiuni tonice
  • Creme de hidratare de zi și de noapte, adaptate tipului de ten

Gama Vichy NEOVADIOL redă pielii tinerețea

Menopauza nu trebuie să preia controlul asupra pielii tale! Fii cu un pas înaintea ei și adoptă o rutină de îngrijire a pielii care va reda chipului tău elasticitatea, fermitatea și luminozitatea dorite.

Mizează pe cele 4 produse din gama Vichy Neovadiol pentru tenul matur:

Neovadiol Complex Substitutiv, cremă antirid pentru ten normal-mixt matur are la bază trei ingrediente active –  proxylane, hediona și glicerina – care au puternic efect nutritiv, hidratant și antiîmbătrânire. Tenul devine astfel mai moale, neted, ridurile și liniile fine sunt umplute, iar chipul își recapătă aspectul tineresc.

Completează cu Neovadiol Complex Substitutiv – Night, cremă de noapte pentru ten matur. Grație formulei unice cu glicerină, eperulină și cafeină, crema ultra-lejeră regenerează, întinde și uniformizeazp tenul, combate semnele de oboseală, creează o senzație de prospețime, netezește și conferă pielii finețe, calmează iritațiile și elimină senzația de „piele care ține”.

Neovadiol Magistral, balsamul nutritiv densificator pentru ten uscat, are o formulă unică pe bază de proteine, proxylane și ulei din tărâțe, care ajută la combaterea uscăciunii pielii și întărește bariera lipidică a acesteia, prevenind apariția ridurilor.

Pentru refacerea cu până la 100% a lipidelor pierdute la menopauză, completează rutina de îngrijire a pielii cu Neovadiol Magistral Nuit, cremă de noapte densificatoare și de refacere a lipidelor destinată tenului sensibil și foarte uscat. Formulată cu apă vulcanică Vichy bogată în 15 minerale și cu acizi grași esențiali Omega 3, 6 și 9, crema ultra-hrănitoare restructurează și redensifică pielea, reduce ridurile vizibile și redă chipului catifelarea și fermitatea.

Acest articol face parte din campania Nicio pauză la menopauză, la inițiativa Vichy. Ești stăpână pe lucrurile bune din viața ta. De ce ai lăsa menopauza să preia controlul acum?

Află mai multe pe https://www.vichy.ro/vichy-mag/Nicio-Pauza-la-Menopauza/vmag75699.aspx

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân