Dr. Ion Bogdan Codorean: indicii că nu mergem corect

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie și traumatologie sportivă, ne explică ce riscăm dacă nu mergem corect.

Conform dr. Ion Bogdan Codorean, ar trebui să fim atenți la câteva aspecte importante care trădează un mers nu tocmai corect.

„Există mai multe semne care arată că mersul cuiva nu este tocmai corect. Unul dintre acestea este că ni se strică întotdeauna pantofii pe interior sau pe exterior sau mai mult în spate decât în față. Un alt semn de postură incorectă este dacă gleznele cuiva se duc foarte mult în interior. Sau când vedem că bolta plantară ajunge până la nivelul solului.

Apoi, există persoane care au bătături în talpă care nu trec. Ei le scot, dar apar din nou. Acestea bătături apar ca urmare a faptului că aceste persoane pun o presiune prea mare într-o zonă în care nu ar trebui să pună presiune sau unde ar trebui să fie o presiune mult mai mică.

Există și persoane care au bolta plantară prea ridicată, iar din această cauză obosesc și nu au un mers corect. Acestea sunt categoriile de persoane care au nevoie de talonete personalizate. Aceste talonete le pot regla felul în care ei calcă pe piciore.

Există și oameni pe care îi examinăm și aparent, merg bine. Dar când fac testul de evaluare a mersului pe un covoraș cu senzori, observăm că pun o presiune prea mare sau prea mică pe o anumită zonă a piciorului” spune medicul Ion Bogdan Codorean.

Mai multe informații despre cum putem corecta mersul puteți afla din materialul video realizat cu medicul Ion Bogdan Codorean!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ion Bogdan Codorean - Medic primar ortopedie și traumatologie
Dr. Ion Bogdan Codorean este medic primar ortoped cu supraspecializare în traumatologia sportivă și doctor în medicină. A activat timp de 6 ani ca Șef al secției Clinicii de Ortopedie – Traumatologie a spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” și este începând ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar ortopedie și traumatologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult