Dr. Ion Bogdan Codorean: tratamentul monturilor VIDEO by CSID

Dr. Ion Bogdan Codorean, medic primar ortoped, explică modul cum se formează monturile şi care sunt tratamentele pentru această problemă de sănătate a piciorului.
10.07.2019

Monturile reprezintă o problemă frecventă de sănătate a piciorului, întâlnită mai ales în rândul femeilor. Montul este de fapt deplasarea unui os normal, a primului metatarsian, către medial. Această problemă este întâlnită de 10 ori mai frecvent la femei decât la bărbaţi, monturile provocând durere şi împiedicând persoana respectivă să poarte anumite tipuri de încălţăminte.

Cauzele monturilor nu se cunosc exact, dar acestea nu sunt provocate de încălţăminte şi nici nu se moştenesc. Printre factorii de risc ai apariţiei monturilor medicii menţionează conformaţia particulară a piciorului, laxitatea ligamentară specifică femeilor, activităţile socio-profesionale (efort excesiv, sporturi solicitante), obezitatea, bolile reumatologice-inflamatorii. Tratamentul este chirurgical, iar acesta este explicat în interviul video de medicul primar ortoped Ion Bogdan Codorean.

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult