Dr. Carmen Dincă: probleme digestive care pot apărea vara la copii

Dr. Carmen Dincă, medic primar pediatru în cadrul Sanador, ne-a vorbit în emisiunea CSID.RO Live despre problemele digestive cu care se pot confrunta copiii în sezonul cald.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Medicul primar pediatru Carmen Dincă a fost invitată în ediția din 5 august a emisiunii CSID.RO Live. În cadrul intervenției sale, dr. Carmen Dincă a trecut în revistă cele mai importante tulburări gastro-intestinale specifice sezonului cald. În această perioadă, atât adulții, dar mai ales copiii sunt expuși unor probleme digestive. Iar motivele variază de la consumul unor alimente ușor perisabile vara până la neglijarea regulilor de igienă. De asemenea, riscul acestor tulburări gastro-intestinale crește în sezonul cald ca urmare a faptului că se mănâncă mai des la restaurant sau în locurile care furnizează alimente în destinațiile de vacanță. Astfel, în aceste condiții, părinții pot ajunge cu micuții în serviciile de urgență sau la pediatru.

„Cel mai mult ne confruntăm în această perioadă cu enterocolita acută sau boala diareică acută. Aceasta se caracterizează prin mai mult de 4 scaune modificate în 24 de ore. Copiii se pot contamina prin apă, din alimente sau de la persoane bolnave prin mâini murdare. O enterocolită poate să înceapă cu greață și vărsături, apoi dureri abdominale, scaune diareice și chiar febră” ne-a declarat dr. Carmen Dincă, medic primar pediatru.

De asemenea, medicul Carmen Dincă atrage atenția și asupra alimentelor care pot declanșa mai ușor aceste simptome. „Canicula afectează calitatea alimentelor. Astfel, există alimente ușor perisabile cum sunt carnea, peștele, fructele de mare, ouăle, lactatele, sosurile, maioneza, produsele de patiserie și cofetărie cu cremă. Consumul acestora poate fi periculos dacă nu sunt ținute în condiții corespunzătoare, pentru că pot fi contaminate cu diverse bacterii” avertizează medicul.

Puteți afla ce recomandă pediatrii pentru copiii care se confruntă cu episoade diareice frecvente din interventia video a medicului Carmen Dincă în cadrul CSID.RO Live!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Carmen Dincă - Medic primar
Dr. Carmen Liliana Dincă este unul dintre medicii primari pediatri din cadrul echipei Sanador din București. Competențe în: nefrologie pediatrică; dializă acută și cronică; ultrasonografie generală Absolventă a Universității de Medicină și farmacie "Gr.T .Popa" din Iași ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Dr. Andrei Filip: retinopatia diabetică
Dr. Andrei Filip: retinopatia diabetică