Trusa medicală pentru vacanța cu copiii

Dr. Carmen Dincă, medic primar pediatru la Sanador, ne-a descris în emisiunea CSID.RO Live ce trebuie să conțină trusa medicală de vacanță.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Înainte de a pleca în vacanță cu copiii, aveți grijă ca trusa medicală de vacanță să conțină tot ceea ce vă trebuie. Aceasta pentru a interveni rapid dacă micuții se confruntă cu simptome neplăcute. Dacă acestea persistă, trusa medicală nu va fi de ajuns și trebuie să ajungeți la medic. Iată la ce trebuie să aveți în vedere pentru o trusa de vacanță cât mai completă!

„O trusă medicală minimă, de urgență, ar trebui să conțină antitermice, atât sirop cât și supozitoare. Aceasta pentru situația în care copilul varsă sau nu vrea să primească siropul. Bineînțeles, trusa medicală ar trebui să conțină un termometru cu care să putem măsura temperatura. În situația în care există alergii, ar trebui să avem la noi un antihistaminic. De asemenea, părinții ar trebui să aibă la ei medicamente antidiareice pentru copii, dar și săruri de rehidratare.

Părinții ar trebui să fie pregătiți în cazul în care se produc traumatisme minore, cu soluții dezinfectante precum apa oxigenată, rivanolul, cu plasturi, cu comprese, leucoplast, eventual și o substanță antiseptică. Nu este de neglijat nici protecția solară, protecția pentru înțepăturile de insecte. Iar pentru copiii care suferă de rău de mișcare, este indicat un medicament adaptat acestei situații” recomandă dr. Carmen Dincă, medic primar pediatru în cadrul Sanador.

De asemenea, un aspect important în vacanță este menținerea regulilor de igienă. Aflați care sunt acestea și de ce sunt importante din intervenția video a medicului pediatru Carmen Dincă!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Carmen Dincă - Medic primar
Dr. Carmen Liliana Dincă este unul dintre medicii primari pediatri din cadrul echipei Sanador din București. Competențe în: nefrologie pediatrică; dializă acută și cronică; ultrasonografie generală Absolventă a Universității de Medicină și farmacie "Gr.T .Popa" din Iași ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult