Radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță la SANADOR

19.07.2021
Radiologie și imagistică medicală de înaltă performanță la SANADOR
Sursa foto: SANADOR

Radiologia și imagistica medicală ocupă un loc important în circuitul acordării îngrijirilor medicale. Contribuie la monitorizarea bolilor, stabilirea diagnosticului, la efectuarea diagnosticului diferențial, oferind informații extrem de valoroase despre starea organelor, modificările de structură și de funcție atât în evaluarea afecțiunilor cronice, cât și în decelarea tipului de urgență medicală.

SANADOR dispune de servicii de radiologie și imagistică medicală performante, ample, diverse și competente. Cu ajutorul tehnologiei de top, la SANADOR pacienții au acces la o gamă completă de investigații adaptabile necesităților de evaluare a fiecărei afecțiuni.

Specialiștii în radiologie utilizează sisteme moderne care scad la maxim expunerea pacientului la radiația X, obținând rezultate imagistice excelente cu limitarea dispersării radiațiilor.

Radiografiile sunt printre cele mai simple investigații, însă pot oferi informații concrete despre evoluția sau severitatea bolilor, putând fi efectuate și seriat, în dinamică cu scopul de a analiza comparativ răspunsul terapeutic în timp.

Spitalul Clinic SANADOR dispune de echipamente de ultimă generație în radiologia digitală, Multix Impact și Luminos dRF Max, ce permit obținerea unor imagini calitative, cu un contrast superior, un nivel ridicat de vizibilitate al detaliilor, furnizând informații precise asupra structurilor examinate și folosind o doză de iradiere semnificativ redusă față de radiologia convențională clasică.

Departamentul de Radiologie și imagistică SANADOR dispune de 3 tipuri de echipamente computer tomograf de ultimă generație: Siemens CT Somatom Definition A S 64 slice, Siemens Somatom Go Up, Somatom Definition Edge care permit realizarea CT prin utilizarea tehnicilor revoluționare de scanare, precise, cu flexibilitate generoasă, cu putere diagnostică foarte ridicată, în mod rapid, nedureros și neinvaziv pentru pacient.

Departamentul de Radiologie și imagistică medicală SANADOR dispune de echipamente RMN de ultimă generație: RMN Siemens Magnetom Skyra 3T, RMN Philips Acheiva dSTREAM, RMN Siemens Magnetom Avanto Tclass 76×32, iar cel mai nou dintre acestea este echipamentul Magnetom Vida, din cadrul clinicii SANADOR Floreasca, fiind primul echipament RMN cu senzori Biomatrix adânc încorporați în arhitectura sistemului, ce ajută la obținerea de imagini clare, precise și de înaltă calitate.

Echipamentul cu senzori BioMatrix are capacitatea de a capta mișcările respiratorii și bătăile cordului, permițând medicului examinator să aleagă modul de examinare optim în vederea asigurării calității constante a imaginilor generate.

Examinarea RMN reprezintă una dintre cele mai avansate tehnici imagistice din medicina actuală, fiind o investigație neinvazivă, neiradiantă, care are avantajul de a expune minim pacientul la radiații ionizante și permite vizualizarea în mai multe planuri a organelor și țesuturilor.

De asemenea, efectuarea RMN furnizează imagini cu rezoluție înaltă, cu timp de examinare redus, cu un nivel scăzut de stres la care este expus pacientul, cu posibilitatea detalierii pe segmente fără a fi necesară repoziționarea sau reexaminarea pacientului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Anevrismul de aortă ascendentă: simptome și tratament