Conf. dr. Bogdan Popa, Sanador: beneficiile radiologiei intervenționale

Conf. dr. Bogdan Popa, Șef Departament Radiologie Intervențională în cadrul Spitalului Clinic Sanador, descrie pe larg avantajele tratamentelor din radiologia intervențională.

Conf. dr. Bogdan Popa este unul dintre medicii români de top care realizează tratamente minim invazive prin tehnicile de radiologie intervențională. În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, conf. dr. Bogdan Popa a subliniat avantajele pentru pacienți ale acestei ramuri importante din medicina modernă.

„Radiologia intervențională reprezintă o supraspecializare derivată din radiologie și imagistică. Este apărută relativ recent. Prin această metodă, se pot trata minim invaziv anumite afecțiuni. Este foarte important să reținem termenul „minim invaziv”. Dacă ne raportăm la gesturile chirurgicale din chirurgia clasică, toate gesturile din radiologia intervențională asigură o recuperare foarte rapidă pentru pacient și o integrare la fel de rapidă în societate” spune conf. dr. Bogdan Popa.

La ora actuală, prin radiologia intervențională, medicii pot aborda patologii diverse. „Ca o categorie importantă de afecțiuni, aș menționa afecțiunile vasculare, cele care vizează vasele de sânge și în principal, arterele. O altă grupă de boli ar viza tratamentul prin radiologie intervențională al tumorilor hepatice, fie că vorbim de tumori primare sau metastaze. Iar o altă grupă de boli le include pe cele care afectează vasele de sânge ale creierului și aici vorbim de neuroradiologia intervențională.

Dacă ar fi să detaliem, afecțiunile vasculare cele mai frecvente care pot fi tratate prin procedee de radiologie intervențională sunt cele ale arterelor periferice. Aici vorbim despre stenoze arteriale, ocluzii arteriale. Acești pacienți pot avea o boală aterosclerotică, ischemie acută sau cronică la nivelul membrelor inferioare, arteriopatie obliterantă. La acești pacienți, o parte dintr-un vas de sânge se îngustează, iar acest fenomen va da simptome. Prin radiologia intervențională, se poate dilata această zonă stenozată, prin anumite catetere cu balon, dilatarea permițând circulația normală a sângelui” adaugă conf. dr. Bogdan Popa.

Toate informațiile despre radiologia intervențională le oferă conf. dr. Bogdan Popa în interviul video realizat în studioul CSID.RO!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Conf. univ. dr. Bogdan Popa - Medic primar Radiologie - imagistică medicală
Conf. Univ. Dr. Bogdan Popa este medic primar Radiologie-imagistică medicală, doctor în științe medicale și șeful Departamentului de Radiologie Intervențională din Spitalul Clinic SANADOR. Are supraspecializare în radiologie intervențională, cu experiență de peste 20 de ani în tratamentele ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Radiologie - imagistică medicală
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult