Dr. Ovidiu Grămescu: tratamentele patologiei spinale cervicale

Dr. Ovidiu Grămescu, Șef Secție Neurochirurgie în cadrul Spitalului Clinic Sanador, trece în revistă cauzele și soluțiile pentru patologia spinală cervicală.

Dr. Ovidiu Grămescu este medic primar neurochirurgie, Șef Secție Neurochirurgie în cadrul Spitalului Clinic Sanador. În interviul video pe care ni l-a acordat, dr. Ovidiu Grămescu a explicat în primul rând cauzele patologiei spinale cervicale.

„Cauzele patologiei spinale cervicale pot fi multiple. De exemplu, pot fi accidentele, traumatismele. De asemenea, patologia cervicală poate fi degenerativă, de uzură. Odată cu înaintarea în vârstă, se poate modifica elasticitatea coloanei. Și suprasolicitarea poate duce la uzura mai accentuată a coloanei.

În ultimii zeci de ani, munca de birou a dus la afectarea coloanei. Avem mulți pacienți tineri de 30, 40 de ani, afectați de poziția vicioasă la calculator sau din cauza telefonului mobil. Iar aceste lucruri se repercutează asupra coloanei cervicale și lombare. Sfatul meu pentru cei care lucrează la birou este să se ridice la o oră și jumătate, să miște gâtul, să facă ceva pentru că în timp, ar putea fi afectați.

De asemenea, o altă problemă o reprezintă lipsa de mișcare. Cel mai bine este să facem mișcare moderată toată viața pentru a proteja coloana. Astfel, se păstrează un tonus mai bun al musculaturii paravertebrale care asigură o încetinire a instalării problemelor” recomandă medicul Ovidiu Grămescu.

Simptomele afectării cervicale nu trebuie neglijate, ci semnalate medicului. Aceasta pentru a evita agravarea problemelor. Ce e de făcut dacă vă confruntați cu dureri cervicale explică în interviul video dr. Ovidiu Grămescu din cadrul Sanador!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ovidiu Grămescu - Medic primar neurochirurgie
Dr. Ovidiu Grămescu este medic primar neurochirurg cu o experiență de 30 de ani și poate fi găsit în Spitalul SANADOR. Domnul doctor este specializat atât în patologia spinală cât și în patologia cerebrală (tumori, traumatisme, hernii de disc lombare sau cervicale, etc.). În cadrul ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar neurochirurgie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult