Dieta pentru tiroidă

Află care sunt cele mai bune, dar și cele mai nocive alimente pentru tiroidă!
  • Publicat:
  • Actualizat:

O bună sănătate a glandei tiroide se menține și cu ajutorul alimentației echilibrate. Există câteva alimente care ar trebui consumate cu măsură pentru a nu perturba nivelul hormonilor tiroidieni.

În această categorie, intră alimentele cu un conținut crescut de proteine din soia. De asemenea, excesul de suplimente bogate în iod poate avea un impact asupra funcționării tiroidei. Însă alimentele bogate în iod precum peștele sunt bune pentru tiroidă.

Aceasta funcționează în parametri optimi în condițiile respectării unei diete echilibrate. Dieta trebuie să includă legume, fructe, nuci, leguminoase, cereale integrale, carne slabă, pește și ulei de măsline.

Un gest extrem de sănătos pentru tiroidă este evitarea dulciurilor concentrate, bogate în grăsimi și zaharuri, a sucurilor bogate în zahăr, dar și a altor alimente procesate, bogate în calorii, precum chipsurile sau junk food-ul. De asemenea, trebuie limitat aportul de grăsimi saturate din carne roșie (porc, oaie, vită), mezeluri și brânzeturi.

Atentie maximă și la aportul corect de fibre, care trebuie să provină din legume, fructe și cereale integrale.

Pentru informații despre dietă, vă așteptăm și pe canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult