De ce apar și cum se tratează metastazele hepatice

Prof. dr. Hubertus Schmitz-Winnenthal, specialist în chirurgie oncologică, ne spune din ce cauză apar metastazele hepatice și care sunt cele mai bune metode de tratament.

Metastazele hepatice primare din cancerul hepatic sunt destul de rar întâlnite. De cele mai multe ori, metastazele care ajung în ficat provin din cancere instalate în diferite organe, majoritatea colorectale.

Aceste metastaze care se răspândesc spre ficat pot fi adesea operate și pacientul se vindecă, spune Prof. Dr. med. Hubertus Schmitz-Winnenthal, profesor de chirurgie la Universitatea de Medicină din Heidelberg, medic chirurgie viscerală cu supraspecializare în chirurgia oncologică, pancreatică, endocrină, hepatică, colorectală și minim invazivă avansată în cadrul Institutului We Care Surgery.

Totuși, pentru a beneficia de un tratament de succes, este important să vă adresați unui medic chirurg experimentat în chirurgie hepatică, deoarece metastazele hepatice au anumite particularități și există diverse metode pentru a le elimina.

Înainte sau după operație există protocoale de tratament care presupun chimioterapie sau tehnici speciale de embolizare. Prin embolizare, se blochează anumite vase de sânge la nivelul ficatului și apoi se pot îndepărta porțiunile afectate de metastaze.

În peste 50% din cazuri, metastazele hepatice sunt operabile și se poate ajunge la vindecare.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult