Cum poți să reduci riscul de Alzheimer

Află ce trebuie să faci ca să reduci riscul de Alzheimer!

Alături de bolile cardiovasculare, diabet și cancer, boala Alzheimer este una dintre cele mai frecvente în rândul pacienților de vârsta a treia.

Deși boala nu poate fi sută la sută prevenită, există câteva măsuri și acțiuni care pot reduce riscul de apariție a simptomelor grave precum pierderile de memorie, confuzia, tulburările de vorbire sau halucinațiile.

În primul rând, boala Alzheimer este corelată cu riscul cardiovascular. Astfel, reducerea acestuia implică și o scădere a riscului de Alzheimer.

Iar pentru aceasta se impun renunțarea la fumat, la excesul de alcool, adoptarea unei diete echilibrate, bogate în legume și fructe și 150 de minunte de sport pe săptămână.

În plus, orice persoană trebuie să-și țină sub control diabetul și hipertensiunea arterială. Riscul de Alzheimer scade și dacă sunt tratate hipoacuzia și depresia.

O persoană care își dorește să țină departe boala Alzheimer ar trebui să evite singurătatea, ar trebui să citească, să învețe o limbă străină, să cânte la un instrument, să facă voluntariat și să aibă o viață socială activă.

Există și studii care susțin importanța suplimentelor cu acizi grași de tip omega 3 în reducerea riscului de Alzheimer!

Pentru mai multe informații de sănătate, vă așteptăm pe youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult