Tratamente pentru boala Alzheimer

Află ce terapii sunt disponibile pentru pacienții cu Alzheimer!

Boala Alzheimer este una dintre cele mai frecvente și periculoase la ora actuală. Din păcate, soluțiile terapeutice actuale nu pot vindeca boala. Însă pot contribui la ameliorarea temporară a simptomelor.

Astfel, una dintre clasele de medicamente cu prescripție o reprezintă cele pentru creșterea secreției de acetilcolină. Aceasta este un neurotransmițător a cărui secretiei este redusă la pacienții cu Alzheimer.

Un alt medicament este cel destinat blocării efectelor pe care le are excesul de glutamat de la nivelul creierului.

Alte tipuri de medicamente sunt cele antipsihotice, pentru pacienții cu simptome agresive și antidepresivele, în anumite cazuri.

Pe lângă medicație, persoanele cu Alzheimer pot face terapie de stimulare cognitivă și reabilitare cognitivă.

Sursa: www.nhs.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult