Alimente bune pentru creier: scad riscul de Alzheimer

La ora actuală, boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză de demență. Conform estimărilor, 24 de milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza acestei boli cumplite.

Deși nu există metode eficace de prevenție a bolii, unele cercetări au arătat că dieta poate avea un impact benefic asupra sănătății creierului. Aceasta pe lângă mișcare, controlul tensiunii arteriale și activități care pun mintea la contribuție, una fiind cititul.

Cea mai bună dietă pentru creier este cea mediteraneană. Așa că pentru a avea o minte cât mai sănătoasă ar trebui să consumăm anumite alimente.

Astfel, orice persoană ar trebui să mănânce săptămâna; cel puțin 6 porții de salate și verdețuri. La acestea se adaugă cel puțin o porție zilnică din alte legume. Bune pentru creier sunt două porții săptămânale de fructe de pădure și una de pește gras.

În plus, trebuie să mâncăm 3 porții zilnice cereale integrale, dar și câte 2 porții săptămânale de carne de pasăre și 3 de leguminoase.

Nu trebuie uitate nici nucile, uleiul de măsline și vinul roșu, care fac parte din dieta mediteraneană. Alimentele care trebuie consumate ocazional sunt carnea roșie, brânzeturile grase, dulciurile și prăjelile.

Pentru mai multe informații de nutriție sănătoasă și slăbire, vă așteptăm și canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult