Ce este semaglutida, pastila de slăbit pe care o caută toată lumea?

Află ce este semaglutida, substanța pe care și-o doresc multe persoane care vor să slăbească!

La ora actuală, există un trend care câștigă din ce în ce mai mult teren și în România. Este vorba despre administrarea unui medicament nou, destinat slăbirii, care conține semaglutidă.

Atenție, vorbim despre o moleculă nouă, cu prescripție medicală, care se dă de către medicii diabetologi sau endocrinologi. Și vorbim despre o monitorizare medicală atentă a tratamentului.

Acest medicament de slăbit nu trebuie în niciun caz confundat cu suplimentele alimentare care promit slăbirea. Nu s-a dovedit până acum că suplimentele, ceaiurile sau alte remedii pot duce singure la slăbire, fără dietă și mișcare.

Noul medicament de slăbit a fost conceput în primul rând pentru pacienții cu diabet. Dar s-a constatat că are efect bun și în procesul de slăbire.

Semaglutida este o substanță care imită acțiunea unui hormon intestinal și țintește o zonă din creier care reglează pofta de mâncare. Semaglutida scade apetitul pentru alimente bogate în grăsimi și încetinește golirea stomacului. Astfel, senzația de sațietate persistă, iar persoana care ia medicamentul va mânca automat mai puțin.

Un studiu din 2022 a arătat ca semaglutida poate reduce cu 17 la sută greutatea corporală la pacienții cu obezitate, fără diabet, dar cu altă comorbiditate asociată obezității, precum hipertensiunea sau apneea.

Semaglutida a dat rezultate când a fost administrată timp de 68 de săptămâni, alături de dietă și 150 de minute de mișcare pe săptămână. Dieta presupune reducerea cu 500 de calorii a aportului zilnic de alimente.

Atenție însă: nu solicitați la farmacie această substanță. Mergeți la medic pentru o consultație și doar așa puteți primi recomandarea de a face acest tratament.

Pentru mai multe informații de dietă și slăbire, vă așteptăm și canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult