Ce apă să bei dacă vrei să slăbești: pastila de dietă

Află care este cea mai bună apă recomandată pentru curele de slăbire de către un medic cardiolog american!
  • Publicat:

Mâncare sănătoasă, reducerea numărului de calorii, apă din belșug și antrenamente cardio. Iată un combo de succes în procesul de slăbire.

În privința alimentației sănătoase, alegerile trebuie orientate către produse cât mai naturale și cât mai proaspete. Alimentele trebuie să fie și bogate în proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați cu absorbție lentă, vitamine, minerale și fibre. Din această categorie, fac parte legumele, verdețurile, fructele, carnea slabă de curcan, peștele gras, lactatele și cerealele integrale.

Însă atenție la numărul de calorii! Acesta trebuie calculat și ajustat în funcție de fiecare persoană în parte, de obiectivele de slăbire și de activitatea fizică.

Dieta de slăbire trebuie însoțită și de un program susținut de mișcare. Mersul cu bicicleta, alergarea în natură, înotul, dar și mersul pe bandă la sală pot contribui la arderea caloriilor.

Pe lângă dietă și mișcare, sunt importante odihna și hidratarea corectă. Odihna presupune un somn de 7-8 ore pe noapte, într-un mediu răcoros, întunecos. Pentru a te odihni bine, evită să folosești telefonul sau tableta înainte de culcare. Și ia ultima masă din zi cu cel puțin 3 ore înainte de somn.

Un alt aspect important al slăbirii este hidratarea corectă. Vara, consumă peste de 2 litri de apă pe zi pentru că transpiri mai mult și ai nevoie de mai multe lichide.

Unul dintre secretele accelerării slăbirii este să consumi apă minerală carbogazoasă. Poți să o aromatizezi cu felii de fructe, frunze de mentă, castravete, busuioc pentru un gust plăcut.

Un alt truc pentru a accelera slăbirea este acela de a adăuga în apa carbogazoasă un strop, doi de oțet din cidru de mere.  Aceste trucuri sunt favoritele unui medic american celebru, dr. Steven Gundry, autorul cărții “Unlock the keto code”.

El susține că apa minerală carbogazoasă și oțetul din cidru de mere fac minuni pentru siluetă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult