Bolile cardiace la copii: simptome și terapii explicate de dr. Cristian Bulescu

Bolile cardiace la copii afectează un copil din 100, iar acestea sunt defecte cardiace congenitale. Vezi simptomele semnalate de medicul Cristian Bulescu.

Bolile cardiace ale copiilor se diagnostichează la un copil din 100. Acestea sunt de obicei defecte congenitale care se pot trata în primii ani de viață. În interviul video, medicul specialist în chirurgie cardiovasculară Cristian Bulescu, explică simptomele și terapiile în aceste cazuri.

Cele mai frecvente boli cardiace la copii

Cele mai frecvente boli cardiace la copii sunt defectul de sept interventricular (nu există o comunicare optimă între cei doi ventriculi ai inimii) și tetralogia Fallot (asociată cu o lipsă de oxigenare optimă a sângelui). Acestea nu sunt foarte grave și se pot opera în primul an de viață al copiilor.

Ce simptome au bolile cardiace la copii

Bolile cardiace la copii se manifestă prin câteva simptome care pot fi diagnosticate de către neonatolog sau pediatru. De asemenea, simptomele bolilor cardiace pot fi observate de părinți și semnalate medicului. Aceste simptome pot fi oboseala când copilul mănâncă și transpirațiile în timpul meselor. Și dificultatea de a respira sau o respirație rapidă pot anunța o boală cardiacă. La fel și învinețirea tegumentului.

Când se diagnostichează bolile cardiace la copii

Simptomele bolilor cardiace la copii apar de obicei în prima luna de viață. Însă există și situații când acestea apar mai târziu. Copiii mai mari cu afecțiuni cardiace au probleme respiratorii și susțin mai greu efortul fizic. De asemenea, copiii mai mari pot avea dureri în piept și palpitații. De aceea, în aceste situații, se impune vizita la medic.

Tratamentul bolilor cardiace la copii

La ora actuală, bolile cardiace ale copiilor se pot diagnostica și în România, chiar și din faza intrauterină. De asemenea, copiii cu boli cardiace pot fi operați în centre dedicate intervențiilor cardiovasculare pentru copii. Operațiile presupun intervenții din chirurgia clasică, dar se pot face și endovascular.

Mai multe amănunte despre aceste intervenții ne oferă în interviul video dr. Cristian Bulescu, medic specialist chirurgie cardiovasculară.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cristian Bulescu - Medic specialist chirurgie cardiovasculară.
Dr. Bulescu Cristian este Medic specialist chirurgie cardiovasculară în cadrul Clinicii Medicum. Și-a început carieră de medic în România, unde a studiat și s-a format, urmând că, mai apoi, să se pregătească în Italia (San Donato), dar și în Franța (Lyon). S-a specializat în patru ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist chirurgie cardiovasculară.
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Inflamația: remedii naturale
Inflamația: remedii naturale