B&B Talk: de ce trebuie citit Gabor Mate

Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste "Ce se întâmplă, doctore?", vin cu argumente pentru ca oricine interesat de sănătătate să-l citească pe Gabor Mate.

Gabor Mate este unul dintre autorii care ar trebui citiți de toată lumea. Motivele sunt multe, însă cel mai important este acela că viziunea medicului Gabor Mate este un bun ghid pentru menținerea sănătății fizice și psihice.

Gabor Mate este un medic canadian, de origine maghiară, care la începutul carierei, s-a dedicat medicinei de familie. Apoi, a lucrat cu multe persoane cu adicții și a făcut corelații importante între dependențe și trauma psihică.

Medicul de origine maghiară este autorul cărților „Pe tărâmul fantomelor înfometate. Prizonieri în lumea dependenței”, „Minți împrăștiate” și „When the body says no. The cost of hidden stress.”

În primul volum, medicul explorează mecanismele dependențelor și explică modul cum acestea apar pe fondul traumei psihice. Cartea conține și descrieri de caz, povești emoționante și pledează pentru empatie și căldură în relația cu persoanelor care dezvoltă adicții.

Volumul „Minți împrăștiate” abordează problema deficitului de atenție, autorul oferind soluții adulților și părinților copiilor care au această tulburare.

„When the body says no” este cartea care face lumină în ceea ce privește relația dintre stres și diverse tipuri de afecțiuni precum cele autoimune sau cancerul. Medicul canadian spune că stresul cronic este printre cei mai redutabili dușmani ai sănătății corpului fizic.

În ediția B&B Talk dedicată lui Gabor Mate, Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, doctore?”, vin cu argumente pentru ca oricine interesat de sănătătate să-l citească pe Gabor Mate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult