Suplimente naturale pentru articulații puternice? Iată ce poți încerca!

Suplimente naturale pentru articulații puternice
  • Publicat:

Articulațiile au rol în flexibilitatea și mobilitatea corpului uman și sunt intens expuse efortului și presiunii.Cartilagiile articulațiilor devin sensibile și se pot deteriora cu înaintarea în vârstă. Iată câteva suplimente naturale  pentru  articulații puternice.

Cum avem grijă de articulații

Pentru prevenirea agravării simptomelor se recomanda administrarea suplimentelor alimentare pentru articulații, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. La un moment dat, articulațiile încep să se rigidizeze, iar supravegherea dietei și a greutății corporale sunt esențiale.
Mai ales femeile trebuie să recurgă la ameliorarea disconfortului și la întărirea întregului sistem osteomuscular, cu repercusiuni pozitive asupra sistemului nervos. Suplimentele alimentare pentru articulații au puternice efecte antioxidante și antiinflamatorii si, în plus, sprijină imunitatea.

Suplimente naturale pentru articulații puternice

Esențiale pentru sănătatea articulațiilor este combinația de glucozamină și condroitină, care se găsește sub formă de pulbere sau tablete.
Surse naturale de condroitină sunt și măduva de vită și cartilagiul de rechin.

Acizi grași Omega 3 au efect antiinflamator la nivelul articulațiilor. Se găsesc în specii de pești oceanici : hering, sardine, somon, ton, pește spadă, cod.
Caperele, leușteanul, merele și ceapa roșie conțin quercetina, o flavonoidă cu efecte antiinflamatoare.

Bananele care sunt o sursă importantă de mangan, care ajuta în producerea cartilajului, și în magneziu.
Uleiul esențial de limba mielului este bogat în acid gama linoleic, responsabil cu reducerea inflamațiilor și a durerii.

Extractul de boswellia ajută la încetinirea deteriorării cartilagiilor și la îmbunătățirea mobilității.
Extractele de gheara mâței ameliorează durerile articulare, datorită conținutului ridicat de tanin și steroli.

Deficitul de vitamina D poate, de asemenea, cauza apariția durerilor la nivel articular și a bolilor de oase.

Tratament pentru articulatii dureroase

Suplimente naturale pentru articulații puternice pot amelioră durerile osoase și de articulații sunt cea mai eficienta și rapidă metoda de tratament, alături de analgezicele și antiinflamatoarele capsule sau sub forma de gel.

În același timp, mișcarea fizică ușoară făcută cu regularitate, băile fierbinți, masajul de relaxare, stretching-ul și odihna contribuie la îmbunătățirea stării generale. În cazul durerilor de articulații și de oase se recomanda tratamentele balneare, băi cu sare sau de nămol. Și terapiile complementare cu ultrasunete, laser sau raze infraroșii sunt foarte eficiente.

Daca articulația devine complet imobila, apar umflături și deformări, se recomandă consultul unui medic de specialitate.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News