Vrei să scapi de stres? Iată ce remedii ai la îndemână

Stresul cronic prelungit poate duce la declanșarea altor maladii grave. Iată ce remedii de combaterea a stresului ai la îndemână.
  • Publicat:

Stresul este un factor agravant în bolile cronice, iar stresul cronic prelungit poate duce la declanșarea altor maladii grave. Iată ce remedii de combaterea a stresului ai la îndemână.

Respirația conștientă

Respirația adâncă este o metodă simplă și eficientă de relaxare. Este o tehnică valabila atât în cazul în care spunem “respiră adânc de 10 ori” cuiva care trebuie să se calmeze, dar și în cazul în care practicăm meditația Zen sau relaxarea Yoga.

Pentru a practica această tehnică, este nevoie doar de câteva respirații adânci și de relaxare atât pe inspirație cât și pe expirație. Unii terapeuți consideră că acest lucru transmite creierului informația că tu alegi viața și alegi să funcționezi la parametri maximi în fiecare zi.

Exercițiile de respirație conștientă se recomandă a fi însoțite de îndreptarea coloanei vertebrale, stând în picioare cu mâinile pe șold. Aceasta este cunoscută ca „poziția Super-eroului”. S-a demonstrat că adoptarea acestei tehnici îmbunătățește considerabil performanțele în orice domeniu de activitate.

Relaxarea muscular progresivă

Relaxarea muscular progresivă este folositoare pentru detensionarea musculaturii și îmbunătățirea circulației periferice.
Ideea din spatele acestei tehnici este sa tensionezi o grupă de mușchi astfel încât ei sa fie contractați la maximum. Ține-i în tensiune extremă câteva secunde. Apoi, relaxează mușchii natural. Tensionându-ți mușchii, îți vei da seama ca ești capabil să te relaxezi în mod conștient mult mai mult decât ai face-o din reflex.

Experimentează încercând să-ți încleștezi mâna cât de strâns poți, pentru câteva secunde. Apoi, eliberează-ți mâna de tensiunea anterioara si relaxează-o în mod conștient cât de mult posibil. Ar trebui sa experimentezi o relaxare profunda în mușchii brațelor.

Răspunsul relaxant

Este numele unei cărți publicate de Dr. Herbert Benson, de la Universitatea Harvard, în 1968. Benson a realizat faptul că aceste tehnici au un efect puternic în  încercarea de a reduce stresul și de a ține sub control situații de genul
„luptă sau fugi‘‘. Efectele directe includ relaxarea profundă, normalizarea pulsului, respirație corectă și profundă, reducerea proceselor inflamatorii din corp.

Mai multe amănunte despre  ce remedii de combaterea a stresului ai la îndemână în materialul video.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Surse vegetale de carbohidrați
Surse vegetale de carbohidrați