5 metode să elimini stresul

Anumiți factori pot declanșa stresul, iar acesta poate fi destul de inconfortabil, poate produce dureri sau chiar stări de rău. Iată ce să faci.
  • Publicat:
5 metode să elimini stresul
5 metode să elimini stresul

Stresul face parte din experiența de viață a fiecăruia dintre noi, dar dacă nu este gestionat corespunzător, acesta poate deveni dăunător. Anumiți factori pot declanșa stresul, iar acesta poate fi destul de inconfortabil, poate produce dureri sau chiar stări de rău, motiv pentru care schimbările în stilul de viață sunt absolut necesare.

Fă o listă cu lucrurile pentru care ești recunoscător

Știm că este dificil să faci această listă mai ales atunci când în jurul tău totul pare că se prăbușește, dar dacă îți arăți recunoștința pentru lucrurile mărunte, precum o cana fierbinte de ceai sau o zi însorită aceste lucruri îți pot reduce anxietatea. Poți începe să ții un jurnal.

Odihnește-te pentru a elimina stresul

Somnul este cel mai bun remediu. În urma unui studiu publicat în jurnalul Nature Review Neuroscience, în 2017, s-a descoperit că persoanele deprivate de somn sunt mult mai reactive la stimulii negativi emoționali față de cei care se odihnesc suficient. Dacă te simți mai stresat ca în oricare altă zi, fă o pauză și încearcă să dormi mai mult.

Joacă-te cu un animal de companie

Potrivit Clinicii Cleveland, simplul fapt că mângâi un animal de companie poate crește nivelul de dopamină și serotonină. Pentru că este o formă de terapie, aceasta reduce stresul și anxietatea.

Încearcă să meditezi pentru a îndepărta stresul

Meditația este ce mai bună și ușoară metodă de a scăpa de stres și anxietate. Te poți concentra pe muzică, respirație, postură, până când descoperi care este cea mai bună metodă care funcționează pentru tine.

Petrece mai mult timp în natură

Timpul petrecut în natură are efecte profunde asupra nivelului de stres. Potrivit unu studiu publicat în International Journal of Environmental Health Research, 20 de minute petrecute în parc îți schimbă complet starea. Dacă ai face acest lucru în fiecare zi, ai reuși să reduci nivelul de stres cu care te confrunți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bronșita acută: simptome, prevenție
Bronșita acută: simptome, prevenție
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân